Estats Units

El Senat bloqueja la votació d'una moció de confiança contra el secretari de Justícia nord-americà

Els republicans han aconseguit bloquejar la votació d'una moció de confiança contra el titular de Justícia de l'administració Bush, Alberto Gonzales. Per tirar endavant la mesura hauria d'haver obtingut 60 vots a favor i només n'ha obtingut 53, mentre que 38 hi han votat en contra. Gonzales apareix esquitxat en diferents polèmiques, com l'acomiadament de vuit fiscals federals o la vulneració dels drets humans en l'aplicació de mesures antiterroristes. El president dels Estats Units, George Bush, ha donat suport en tot moment al màxim responsable de Justícia del país.

Actualitzat

El Senat ha desestimat el vot de no confiança contra el secretari de Justícia. La mesura ha comptat amb 53 vots a favor, però en feien falta 60 per poder-la tirar endavant. Entre els que votaven a favor de la mesura es trobava el senador de Pennsilvània Arlen Specter, que tot i que ha votat en contra de Gonzales ha criticat la mesura perquè considera que els demòcrates l'estaven utilitzant per castigar el president dels EUA i fer dimitir el titular de Justícia.

La mesura legislativa la va presentar el senador demòcrata per Nova York, Charles Schumer, qui va recordar que la petició de dimissió per a Gonzales prové de "les dues parts de l'hemicicle".

Des de Bulgària, però, el president nord-americà ha tornat a demostrar el seu suport a "algú que no és només el seu secretari de Justícia, sinó també el seu amic". A més, ha dit que serà ell mateix qui determini qui està o no en el seu govern.

El mateix Gonzales ha tret importància a la votació en el Senat i, en aquest sentit, ha assegurat que se centrarà "en el que els nord-americans esperen del seu secretari de Justícia i del seu departament".

El Congrés dels Estats Units i el mateix departament investiguen l'acomiadament dels vuit fiscals generals. Aquest cas ja ha provocat la dimissió de tres alts càrrecs del Departament de Justícia.

Anar al contingut