Madrid

El Senat aprova per unanimitat una moció a favor de la neutralitat d'internet

El Senat ha aprovat finalment una moció a favor de la neutralitat de la xarxa. Si fa dues setmanes en va rebutjar una de semblant per 121 vots en contra davant 116 a favor, promoguda des del PP, aquest cop els grups han aconseguit posar-se d'acord.

Actualitzat
La nova moció ha rebut els vots de Grup Mixt, (PNB i BNG), CiU, Entesa (IC, IU, ERC, PSC) i PSOE.

Després de diverses propostes molt similars, la redacció final de la moció socialista ha inclòs la definició de neutralitat que va suggerir el Partit Popular i així ha obtingut també els seus vots decisius. La moció aprovada per unanimitat hauria de tranquil·litzar tots els defensors de la neutralitat que han promogut un manifest una altra vegada.

Urgència

La moció consta de tan sols dos punts. Al primer hi diu que "el Senat insta el govern a modificar de manera urgent, en tot allò que sigui necessari i tenint en compte el marc de la normativa europea sobre comunicacions electròniques, la normativa espanyola en aquesta matèria, per tal de garantir el compliment per part dels proveïdors de telecomunicacions que operen a Espanya dels principis de neutralitat". Així, s'inclou el terme "neutralitat", com s'esperava.

Paquets de dades

En el segon punt s'insta a "assegurar que els paquets de dades que circulen per les seves xarxes reben sempre el mateix tractament, sense prioritat ni jerarquia, independentment del seu contingut, origen, destinació o protocol, i sense que es filtri el trànsit de cap manera, per privilegiar, limitar o impedir l'accés a determinades pàgines o serveis". És a dir, s'explica què implica aquest concepte.

La neutralitat de la xarxa és una qüestió polèmica perquè les operadores de les telecomunicacions intenten capgirar la situació d'internet i prendre decisions sobre el trànsit de les dades en funció dels seus continguts.
Anar al contingut