Marbella

El Senat aprova per unanimitat la proposta de dissolució de l'Ajuntament de Marbella

El Ple del Senat ha aprovat per unanimitat l'informe de la Comissió General de Comunitats Autònomes favorable a la dissolució de l'ajuntament de Marbella. Ara, l'informe es traslladarà al govern i serà el Consell de Ministres de divendres vinent el que determinarà la seva dissolució, un fet inèdit en la democràcia espanyola. En el debat parlamentari, tant al Senat com al Congrés, el cas Marbella ha provocat enfrontaments dialèctics, sobre tot entre el PSOE i el PP.

Actualitzat

Al final de la sessió del Senat, el popular Joaquín Luis Ramírez ha acusat la Junta d'Andalusia d'una possible "connivència" amb els pressumptes casos de corrupció de Marbella. Acusació que ha provocat que el president de la cambra alta, Javier Rojo, l'obligés a retirar de l'acta aquesta "imputació" al govern andalús.

Paral·lelament, al ple del Congrés dels Diputats, el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, i la portaveu del PP a l'ajuntament de Marbella i candidata a les pròximes eleccions, s'han acusat mútuament d'innacció een la la lliuta contra la corrupció a l'ajuntament malagueny.

Sevilla ha preguntat a la diputada del PP si el seu partit va ser "còmplice" de  "els abusos que es van cometre a Marbella" quan ella estava al capdavant del govern municipal i ha afirmat que "l'únic clar" és que el PP "no va dissoldre l'ajuntament en vuit anys" i l'actual govern espanyol "si ho ha fet".

Per la seva banda, Angeles Muñoz ha acusat al PSOE de "connivència i irresponsabilitat" durant els 15 anys en els que el GIl, el partit del traspassat Jesús Gil, va estar governant l'ajuntament i ha recordat que la candidata del PSOE a les últimes eleccions autonòmiques també està implicada en el procés de corrupció, en referència a la detenció i ingrés a la presó de l'exportaveu socialista Isabel Garcia Marcos. Tantmateix, ha criticat al govern de Zapatero per "condemnar" Marbella en funció dels seus "interesos electorals" i per això proposen "un govern elegit a dit de la manera menys democràtica possible".

El ministre Sevilla li ha replicat que tot el que ofereix el PP és "soroll i fúria"i ha insistit que si no es fan eleccions és perquè no ho permet la Llei.

Per tant, serà una gestora nomenada per la Diputació de Màlaga la que governarà l'Ajuntament fins a les eleccions municipals del maig de l'any que ve.

La corrupció urbanística ha estat la que ha deixat l'Ajuntament en situació de fallida tècnica i, per això, Mariano Rajoy, que ahir presumia que el PP és l'únic partit que no ha tingut cap membre, ni exmembre, imputat per corrupció a Marbella, suggeria la possibilitat que l'Estat recuperi competències en urbanisme, ara en mans dels ajuntaments.

Amb l'objectiu de perseguir els delictes urbanístics, el fiscal general va nomenar ahir Antonio Vercher fiscal de la Fiscalia contra els Delictes Urbanístics.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut