EUA

El senador republicà John McCain ha mort als 81 anys a causa d'un càncer

McCain va ser rival de l'expresident Barack Obama en les eleccions de 2008 i actualment molt crític amb Trump

RedaccióActualitzat

El senador republicà John McCain ha mort als 81 anys a causa d'un càncer cerebral. McCain va ser crític amb la guerra de l'Iraq i amb Donald Trump, i també rival d'Obama a les eleccions presidencials del 2008.

 

Va ser senador republicà durant 6 legislatures i se'l coneixia per ser un inconformista, amb opinions polítiques que, sovint, anaven en contra del seu partit. Veterà de la Guerra del Vietnam, va ser empresonat i torturat durant el conflicte, però, malgrat tot, durant la seva etapa com a senador, va treballar amb els demòcrates per normalitzar les relacions amb el Vietnam.

McCain ha mort envoltat de la seva família, a Sedona, a l'estat d'Arizona. Aquest dissabte la família anunciava que l'exsenador republicà havia decidit suspendre el tractament del càncer cerebral que l'havia allunyat de la política en els últims mesos.

El senador republicà va donar indicacions als seus familiars que volia una cerimònia fúnebre a la catedral de Washington i va detallar que no volia que hi convidessin el president Trump.

Tant Donald Trump com Obama han fet arribar, via Twitter, el condol a la família.

"El meu més profund respecte i suport a la família del senador John McCain. Els nostres cors i oracions estan amb ells."

 

Obama destaca que van competir al més alt nivell polític sent membres de diferents generacions i considera aquestes "batalles polítiques" un privilegi. Assegura que damunt de rivalitats polítiques, tots dos compartien els ideals pels quals han lluitat generacions de nord-americans i immigrants. Obama recorda que poca gent ha estat posada a prova per la vida com John McCain, però afegeix que tothom pot aspirar a tenir el seu coratge i a posar el bé comú per davant d'un mateix. Per això, diu, li estem en deute. 
 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut