Molts usuaris fent cua per agafar transport públic per la vaga de taxis
Molts usuaris fent cua per agafar transport públic per la vaga de taxis
Barcelona

Una vaga amb seguiment massiu deixa sense taxis Barcelona

La manifestació dels taxistes de Barcelona acaba amb llançament d'alguns objectes contra la façana de l'ajuntament

RedaccióActualitzat

A les vuit del vespre ha acabat la vaga de taxis contra la concessió de llicències de lloguer de vehicles amb conductor. La vaga ha deixat sense taxis l'estació de Sants, l'aeroport del Prat i els carrers de Barcelona i ha estat "missió impossible" trobar-ne algun a la ciutat. L'aturada de 12 hores convocada a tota l'àrea metropolitana de Barcelona pels sindicats del sector del taxi ha tingut un seguiment majoritari i ha buidat pràcticament de vehicles les parades. 

El secretari intercomarcal de Barcelona del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Carlos Fernández, ha assegurat, en aquest sentit, que el seguiment de l'aturada ha estat "pràcticament total" i que s'ha deixat notar especialment a l'aeroport del Prat, a l'estació de Sants i a la plaça de Catalunya, on s'han format cues importants per agafar transports alternatius.

A l'aeroport del Prat, els viatgers que s'acostaven a la parada de taxis de la T1 carregats de maletes, la majoria estrangers, han comprovat sorpresos que no hi havia taxis, mentre que en un dia laborable hi acostuma a haver prop d'un miler de vehicles. Després de ser informats de les alternatives de transport, la majoria de passatgers han optat pel metro i l'Aerobús, que ha acumulat llargues cues durant el matí.

També s'han aplegat desenes de turistes a les parades de l'Aerobús del centre de Barcelona. Alguns estaven convençuts que perdrien el vol.

A l'estació de Sants, el metro ha estat l'alternativa majoritària dels viatgers.

A les deu del matí, centenars de taxistes s'han concentrat a l'Arc de Triomf, des d'on han començat una marxa pels carrers de Barcelona.

La marxa ha arribat al Parlament, on hi havia molts taxistes concentrats a les portes. Els portaveus s'han reunit amb els grups polítics i els han reclamat que no donin més llicències a vehicles de lloguer amb conductor.


La manifestació acaba amb llançament d'objectes contra la façana de l'ajuntament

La manifestació dels taxistes de Barcelona ha acabat a Plaça Sant Jaume amb llançament d'alguns objectes contra la façana de l'ajuntament. Entre entre 3.000 i 5.000 taxistes han arribat cap a la una del migdia a la plaça. Un petit grup ha intentat entrar per la força a l'ajuntament per reunir-se amb l'alcaldessa, Ada Colau, sense èxit. Un altre grup ha intentat entrar a la Generalitat i s'han reunit amb alguns grups.

 

Fonts de la Guàrdia Urbana i del Servei Català del Trànsit han assegurat que la vaga s'ha notat poc als carrers, excepte les llargues cues per agafar mitjans de transport alternatius i les corredisses de primera hora per agafar taxi abans de l'inici de la vaga.

Demanen la tutela de l'Ajuntament i del Parlament

Els 10.000 taxistes de l'àrea metropolitana de Barcelona han estat convocats de vuit del matí a vuit del vespre. La protesta és iniciativa de l'organització sindical Élite, i la resta de sindicats s'hi han afegit. El portaveu d'Élite, Alberto Álvarez, ha dit que els taxistes temen que l'entrada de 3.000 cotxes de lloguer amb conductor comporti la pèrdua del marc regulador del sector del taxi.

♦ Uber diu a TV3 que renuncia als conductors particulars per treballar legalment a Barcelona♦

Segons ha explicat Álvarez, volen reclamar a l'Ajuntament de Barcelona que es comprometi a no deixar operar aquests nous 3.000 cotxes amb conductor previstos i a fer un estudi de l'impacte que suposaria la seva entrada en el mercat de la mobilitat.

Els taxistes també volen que tant l'Ajuntament de la ciutat com el Parlament "tutelin" el sector del taxi i el protegeixin de les empreses que volen canviar la regulació actual per, segons ells, passar a una normativa laboral de menys qualitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut