Saint-Étienne-du-Rouvray

El segon assaltant d'una església a Normandia també estava fitxat per la policia

Es tracta d'Abel Malik Petitjean, de 19 anys, que va ser fitxat el passat 29 de juny per haver intentat anar a fer la guerra santa

RedaccióActualitzat

La fiscalia francesa ha identificat el segon autor de l'atac a una església a Saint-Étienne-du-Rouvray, a Normandia, i la decapitació d'un capellà dimarts passat. El segon atacant també estava fitxat per la policia. Segons ha informat la cadena BFM TV, es tracta d'Abel Malik Petitjean, de 19 anys i nascut a França, que va ser fitxat el passat 29 de juny per haver intentat anar a fer la guerra santa, però no tenia cap procés judicial en contra.

Els agents van trobar una fotografia seva a la casa del primer atacant, Adel Kermiche, identificat immediatament després de l'atemptat. Kermiche, també de 19 anys, duia un braçalet de vigilància electrònica perquè també havia intentat dues vegades viatjar a Síria per afegir-se a Estat Islàmic.

Els dos presumptes autors de l'atac contra l'església de Normandia van jurar lleialtat a l'autoanomenat Estat Islàmic. Els jihadistes han difós un vídeo en què es veu com els dos joves prometen fidelitat als jihadistes al costat d'una bandera de Daesh i a qui anomenen "emir dels creients" i cap dels islamistes, Abou Bakr al-Bagdadi.

Creació d'una Guàrdia nacional de reservistes

Mentrestant, el president François Hollande ha anunciat que es crearà una Guàrdia nacional de reservistes, amb la intenció d'augmentar la plantilla de les forces de seguretat davant de l'amenaça de nous atemptats. El cos "estaria format a partir de les reserves operatives existents", segons un comunicat de la Presidència. Queda per definir, però, qüestions com la formació o el repartiment d'aquestes forces en tot el territori francès.

L'executiu francès incorpora els reservistes com a eina per reforçar la seguretat i implicar la ciutadania en tasques de protecció, tenint en compte l'onada d'atacs terroristes de l'últim any. El govern vol que aquesta xifra de reservistes sigui del voltant dels 15.000.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut