Barcelona

El sector turístic es replanteja el model de creixement a causa del canvi climàtic

El sector turístic està en constant debat sobre com ha de ser en el futur. Avui s'han trobat per parlar-ne a Barcelona i es nota un canvi de tendència en les seves posicions. Reconeixen que han de fer passos per complir els acords de Kyoto i aconseguir que la seva activitat sigui més sostenible. Veuen clar que han d'adaptar la seva oferta al paisatge i al medi ambient, i no al revés, i es plantegen fins i tot introduir taxes turístiques.

Actualitzat
En els últims cinquanta anys el sector turístic ha apostat per les platges plenes de banyistes allotjats en un litoral massivament construït. Un model que està quedant obsolet. Aquesta oferta sense límits ha estat criticada avui per tècnics i empresaris turístics de tot l'Estat, que debaten a Barcelona de quina manera el canvi climàtic afectarà el seu negoci. Només per adaptar-se a les exigències del protocol de Kyoto molta de la construcció del litoral s'haurà de refer.

Els experts no només han defensat la contenció en el creixement turístic, sinó que també han plantejat la necessitat de cobrar una taxa als que visiten el país.

Un estudi de l'escola de negocis Esade presentat en aquest simposi apunta que el canvi climàtic farà menys viable a Espanya el turisme de sol i platja, neu, golf -per la falta d'aigua-, el rural i el nàutic. En positiu, la pujada de temperatures ampliarà l'estacionalitat turística. L'informe es basa en l'opinió de setanta experts en turisme de tot Europa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut