Palma de Mallorca

El sector turístic avisa que altres països aprofiten l'atemptat de Mallorca per captar els visitants que no hi vulguin viatjar

Les empreses turístiques de les Balears denuncien que operadors turístics d'altres països ja han començat a traslladar el missatge que les illes són un destí conflictiu. "Turquia, Croàcia, Bulgària, el Marroc... aprofitaran aquest lamentable atemptat per dir que no és un destí adequat, cosa que ja s'està dient". Així ho ha dit a Catalunya Ràdio el president de la patronal Acotur, Pepe Tirado, hores després de l'atemptat d'ETA. El govern balear ja ha sortit al pas del nerviosisme que viu el sector de les illes i ha dit que l'atemptat ha estat contra dos guàrdies civils, i no pas contra cap turista, i ha reiterat el missatge que les balears són "segures".

Actualitzat
El president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges, Francesc Carnerero, ha alertat del gran impacte que està tenint l'atemptat al Regne Unit i a Alemanya, i això el fa témer per si hi ha gaires anul·lacions de vols. En aquests dos països europeus hi ha molta gent que té una residència o passa sistemàticament les vacances a l'illa, i la por de patir un atemptat podria fer que no posessin els peus en cap illa de les Pitiüses, fet que empitjoraria, i de quina manera, la situació de crisi que ja tenien de per si.

El pitjor moment per al turisme

Segons el sector, l'atemptat arriba en el pitjor moment: just a les portes de l'agost, el mes de més activitat de l'any. La conjuntura econòmica ha retardat, en molts casos, la contractació de les vacances d'estiu, i la davallada del turisme britànic i alemany a la Península ha forçat el sector hoteler a abaixar preus per mantenir l'ocupació. En aquest escenari, no és estrany que molts catalans disposats a viatjar hagin esperat a última hora per trobar el millor preu i destí. Si convé, optant per estades més curtes i més a prop de casa.

El sector assegura que la contractació de creuers ha augmentat un 20% i que els viatges de luxe pràcticament no se n'han vist afectats, però el cert és que cada cop hi ha més usuaris que recorren a Internet per trobar la millor oferta. Lastminute.com, una de les principals agències online, assegura que el 50% catalans que tenen previst viatjar per vacances no han formalitzat encara la reserva.
Anar al contingut