Barcelona

El sector sobiranista d'Unió farà campanya pel "no" a la consulta del 14 de juny

Els crítics consideren que la pregunta aprovada aquest dimarts és poc clara i ambigua sobre el procés independentista

Actualitzat

El sector sobiranista d'Unió Democràtica ha anunciat que farà campanya activa pel "no" de cara a la consulta interna del 14 de juny. El secretari d'Universitats i Recerca i membre del comitè de govern de la formació, Antoni Castellà, ho ha explicat en acabar la reunió que han mantingut aquest dijous al migdia al Parlament. Els crítics volen fer una "esmena a la totalitat" a la pregunta aprovada aquest dimarts, que consideren poc clara i ambigua sobre el procés independentista.

A banda de Castellà, han assistit a la reunió el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. Rigol i de Gispert ja van ser dos dels signants del manifest d'un miler de militants demanant que es preguntés explícitament per la independència. També hi havia els diputats Mercè Jou, Assumpció Laïlla o Joan Recasens, a més dels membres del comitè de govern Marta Vidal, Mireia Solsona, Gerard Ardanuy i Joan Josep Malràs.

Aquest mateix dijous, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha advertit el sector sobiranista que votar 'no' a la pregunta suposa "deixar fora una part important del catalanisme". Anteriorment, Espadaler s'ha reunit amb el president de la Generalitat, l'endemà que Mas defensés que la fórmula escollida pels democristians no contradiu el full de ruta del procés sobiranista.

Descarten demanar un congrés extraordinari

Castellà ha descartat començar els tràmits per provocar la convocatòria d'un congrés extraordinari i ha indicat que, de moment, es concentraran a fer campanya pel 'no' com a equivalent a votar a favor de la independència. Tanmateix, aquest dimecres Espadaler va avançar que, si s'imposa el "no", es convocarà un congrés extraordinari.

Pel secretari d'Universitats i Recerca, el conflicte no és amb el líder democristià, Josep Antoni Duran i Lleida, i ha assenyalat que, si cal fer un congrés extraordinari, serà sobre continguts i no sobre la direcció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut