Elisenda Alamany amb Xavier Domènech (ACN)
Elisenda Alamany amb Xavier Domènech (ACN)

El sector sobiranista dels comuns es planta amb un manifest crític amb la direcció

TV3 ha tingut accés al manifest fundacional d'una nova plataforma dels sobiranistes dels comuns

RedaccióActualitzat

S'eixampla l'esquerda a Catalunya en Comú. Els sectors independents i els sobiranistes dels comuns han decidit plantar-se i aquest dimarts presentaran un manifest fundacional, al qual ha tingut accés TV3, per tirar endavant una nova plataforma dins del partit d'Ada Colau.

Asseguren que la formació s'ha allunyat del sobiranisme i que ha caigut en dinàmiques pròpies de partits convencionals. Entre els que hi han donat suport hi ha Elisenda Alamany, Joan Josep Nuet o l'exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater.

La presentació de la plataforma serà una moció de censura a l'actual direcció controlada per Iniciativa per Catalunya i uns quants afins a Ada Colau.

Orfes després de la dimissió de Domènech

L'elaboració de la llista que havia d'acompanyar Domènech en l'executiva dels comuns, de la qual Elisenda Alamany va quedar al marge, i altres col·laboradors, relegats, va ser la gota que va fer vessar el got i que va portar el fins aleshores número dos del nou partit a abandonar la política.

La llista va ser elaborada pels aparells d'Iniciativa i de Barcelona en Comú, bandejant els independents, i va generar una profunda crisi en la nova formació.

La dimissió de Xavier Domènech ha acabat de deixat orfe aquest sector. Ara, aquests independents i altres espais dels comuns s'han conjurat per redreçar el retrocés electoral en les últimes eleccions.

 

 

Diputats com Elisenda Alamany o Joan Josep Nuet, l'exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater, membres de l'executiva, diverses alcaldies, sectors anticapitalistes, i independents donen suport a un manifest, on es fa una valoració molt negativa de l'any i mig d'existència del partit i on es reclamen canvis.

"Fins ara no hem estat capaços de superar les dificultats, els vicis i les inèrcies dels partits tradicionals -negociacions entre aparells, replegaments, temptació d'homogeneïtzació, pactes de despatx."

Denuncien que Catalunya en Comú no ha estat prou fidel als objectius fundacionals i que, fins ara, no ha estat capaç de superar les dificultats, els vicis i les inèrcies dels partits tradicionals.

"Massa sovint s'ha deixat de reivindicar el sobiranisme, tot i que és un dels nostres valors originals. Avui, molts sobiranistes se senten completament orfes dins d'aquest espai polític."

"Necessitem un projecte sobiranista que dibuixi un país que valgui la pena ser viscut, i aquí ens toca ser protagonistes. És hora de recuperar els valors originals."

Reivindicar l'1 i 3 d'octubre

El nou corrent d'opinió considera que amb les últimes decisions preses s'està empetitint l'espai dels comuns. Per això, apel·len a l'esperit de l'1 i el 3 d'octubre:

"Hem d'entendre que l'1 d'octubre i el 3 d'octubre van marcar un abans i un després en la nostra història política i van ser l'expressió d'una clara i àmplia oposició, no només a la repressió viscuda, sinó al règim del 78 en el seu conjunt. A ulls de tot el món, els catalans i catalanes ens vam guanyar el dret a decidir i construir el nostre futur."

Reclamen "un projecte nacional que aplegui majories àmplies i plurals i recuperar els valors originals" que els van donar victòries electorals.

ARXIVAT A:
En comúProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut