Barcelona

El sector dels videojocs necessita professionals ben formats i grans empreses

Creix la indústria del videojoc, que s'haurà doblat en només quatre anys

Laia de la RivaActualitzat

La indústria del videojoc guanya terreny a Catalunya i cada cop agafa més pes en el conjunt de l'Estat. Segons un informe del sector amb col·laboració amb la Generalitat, fa un parell d'anys el negoci a Catalunya suposava un 40 per cent dels 500 milions d'euros de la facturació total.

I aquesta proporció es preveu que anirà augmentant. El 2019, al conjunt de l'estat la indústria del videojoc ja facturarà 1.100 milions, i més de la meitat serà d'empreses d'aquí.


És per això que el sector demana més professionals experts. De fet, la primera fornada dels estudiants dels graus de videojocs que promou la Universitat de Barcelona ha presentat el seu treball de final de carrera aquest dimarts. Uns estudiants que ara entraran a un mercat laboral faltat de perfils especialitzats.

El sector està format, en bona part, per moltes petites empreses que molt sovint no superen la desena de treballadors. Però, segons Antonio Fernández, de l'Associació de Desenvolupadors de Vídeojocs a Espanya, perquè aquests estudiants s'acabin de formar, calen empreses grans on es puguin especialitzar.

"Hem de tenir més empreses de mida mitjà-gran per absorbir aquesta formació laboral i perquè això sigui possible necessitem capital, capital fresc amb voluntat de permanència i perquè arribi es necessiten deduccions fiscals."

I, per tant, demanen a les administracions que s'atregui capital amb bonificacions fiscals.

Des de la Generalitat, fa anys que es treballa perquè aquest creixement del sector del videojoc sigui sòlid, i evitar així una bombolla. Han hagut d'adaptar les ajudes a un sector cultural amb necessitats molt concretes, com explica Marisol López, directora cultura digital departament Cultura Generalitat:

"El seu món és el món. Perquè no tracta de fer una gira per Catalunya, diguem-ne, ni fer una gira per Europa. El seu món és vendre a Singapur, vendre a Austràlia."

De fet, per vendre aquests productes arreu del món, creuen que és imprescindible reforçar la comunicació i el màrqueting d'aquestes petites empreses i aconseguir així que un projecte no quedi en un calaix, sense sortida.

 

 

Anar al contingut