Girona

El sector de l'hostaleria de Girona demana solucions a la falta de mà d'obra

La falta de mà d'obra en el sector de l'hostaleria i la restauració és un problema endèmic a les comarques gironines, que cada any s'agreuja amb l'arribada de l'estiu. La Federació d'Hostaleria de Girona calcula que a la demarcació fan falta actualment uns 4.000 treballadors, entre cambrers i ajudants de cuina. Es tracta de personal necessari tant per cobrir places vacants com per ocupar llocs de treballadors amb una formació insuficient.

Actualitzat
Les causes, segons la Federació d'Hostaleria, són sobretot la falta de mà d'obra autòctona i el fet que, a molts treballadors de la resta de l'estat, ja no els resulta venir a Catalunya a treballar a l'estiu. Les solucions, diuen, passen per regularitzar la situació dels immigrants que hi treballen sense papers, que la Federació admet que hi són en la mateixa proporció que en altres sectors. La manca de mà d'obra és especialment greu en els establiments familiars i en els de temporada, fins al punt que algun ja s'ha plantejat no obrir. Formar treballadors immigrants podria alleugerir el problema, però el president de la Federació d'Hostaleria, Antoni Escudero, considera que seria millor fer-ho aquí que als països d'origen. Una altra proposta que la Federació veu de bon ull seria potenciar els cicles formatius d'hostaleria als instituts.
Anar al contingut