Madrid

El sector de les tecnologies creix malgrat la situació de crisi econòmica

Les noves tecnologies aconsegueixen esquivar la crisi. Tot i el moment de dificultat econòmica, el sector de les tecnologies de la informació i de les telecomunicacions a Espanya va facturar el 2008 un 1,5% més que l'any anterior i en el primer trimestre de l'any va arrencar a les llars una despesa superior al mateix període de l'any anterior. Així ho revela l'informe "La societat en xarxa", que aquest dijous ha presentat el secretari d'Estat de Telecomunicacions, Francisco Ros.

Actualitzat
Tot i que la crisi ha obligat la majoria a reduir despeses, els productes tecnològics s'han salvat de la retallada, segons mostra l'informe "La societat en xarxa". L'anàlisi prova que durant el primer trimestre de l'any el consum d'aquests productes ha crescut un 8,3% respecte al mateix període de l'any anterior, fins a situar-se en els 3.497 milions d'euros.

La majoria d'aquesta despesa s'ha destinat a la telefonia mòbil, que tot i la seva gran implantació a Espanya continua creixent i el seu ús està vinculat cada cop més a internet.

Aquesta tendència a incrementar la despesa de les famílies en tecnologia s'ha reflectit en els números del sector, que el 2008 va facturar a Espanya un 1,5% més que l'anterior. El sector va donar feina a més de 400 treballadors i va facturar per sobre dels 114.000 milions d'euros tot i la crisi.

La dada negativa és que Espanya encara està per sota de la mitjana de la Unió Europea pel que fa al nombre de llars connectades a internet. Hi ha un 51% de cases en xarxa, una xifra 9 punts per sota de la mitjana comunitària. En canvi, se supera la mitjana en el nombre de llars amb banda ampla, que ascendeixen al 88%.

Des del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç s'assegura que el preu no és un factor que freni el creixement de les connexions a la xarxa.
Anar al contingut