Puigcerdà

El sector de la carn de cavall de la Cerdanya constata la caiguda en les vendes

Amb la crisi de les "vaques boges", molts consumidors es van refugiar en altres tipus de carn com a substitutiu. Una de les que van tenir més èxit en el seu moment va ser la carn de cavall. El sector, molt arrelat a la Cerdanya, va tenir un creixement espectacular. Ara, però, passada aquella tempesta, han vist com les vendes i el preu s'han reduït.

Actualitzat
La Cerdanya és la comarca amb la cabana de cavalls més important de Catalunya, amb un total de més de 2.500 mares reproductores. El 90% de cavalls criats en aquesta zona es venen als mercats de carn. El consum de carn de cavall va experimentar un espectacular creixement quan va esclatar la crisi de les "vaques boges". Ara, però, un cop normalitzades les vendes de carn de vedella, els criadors de cavalls asseguren que aquests animals es venen a un preu de fins a un 15% més baix que ara fa dos anys. Els criadors de cavalls veuen amb preocupació aquest descens continuat de la demanda i dels preus, perquè, a més a més, és un sector que ja té dificultats per conservar la rendibilitat de les explotacions. Les vendes de carn, però, es mantenen gràcies bàsicament al mercat italià, un dels principals consumidors. La resta de cavalls criats a la Cerdanya es venen com a animals reproductors per garantir la continuïtat d'aquestes explotacions de cavalls, per garantir la qualitat de la carn o per destinar els animals per a càrrega i tir.
Anar al contingut