Navarra

El secretari general del PSN nega que hi hagi risc d'escissió al partit

La decisió del PSOE de vetar un pacte entre el Partit Socialista de Navarra i Nafarroa Bai ha provocat la dimissió del líder del PSN, Fernando Puras. Tot i això, l'altre home fort dels socialistes navarresos, el seu secretari general, Carlos Chivite, ha negat que hi hagi cap possibilitat d'escissió al partit i ha dit que només hi ha dues possibilitats: acceptar i aplicar la decisió del PSOE o autoexcloure's.

Actualitzat

Carlos Chivite ha assegurat que els socialistes navarresos només tenen dues vies després del veto de l'executiva federal del PSOE a un pacte amb Nafarroa Bai, "acceptar i aplicar la decisió o autoexcloure's". Així, el secretari general del PSN s'ha mostrat convençut que els seus dotze parlamentaris "compliran i acataran" la decisió del PSOE en la investidura del candidat d'UPN, Miguel Sanz, com a president de la comunitat de Navarra.

Diu Chivite que ell no es planteja dimitir, com ha fet el seu company i líder del PSN, Fernando Puras. "En els moments difícils", ha dit, és quan cal "recompondre l'organització, reprendre-li el pols i rellançar-la". Segons la seva opinió, a més, el risc que es produeixi una escissió al partit és zero.

En aquest context, ha rebutjat també la possibilitat de celebrar un congrés extraordinari, que segons el seu parer seria un "error". Segons Chivite, les veus que demanen la seva convocatòria dins el partit haurien de reflexionar una mica i no malmetre "encara més" la imatge de la formació.

Chivite ha insistit en la seva voluntat de mirar cap al futur i d'exercir una oposició responsable i ferma per "intentar aplicar a Navarra el projecte que el PSN va oferir als ciutadans".

Anar al contingut