Nacions Unides

El secretari general de l'ONU acusa Al-Assad de cometre "molts crims contra la humanitat"

El secretari general de l'ONU també ha dit que l'informe que ultimen els inspectors del seu organisme demostrarà que "es van utilitzar armes químiques" en l'atac de Damasc que va causar la mort a centenars de persones.

RedaccióActualitzat
El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha afirmat que el president de Síria, Baixar al-Assad, "ha comès molts crims contra la humanitat". També recull que l'informe que estan ultimant els inspectors de l'ONU demostrarà "que es van utilitzar armes químiques" en l'atac de Damasc el 21 d'agost.

"Crec que l'informe serà un document aclaparador que mostrarà que es van usar armes químiques, encara que no puc dir públicament res abans de rebre l'informe", ha assenyalat Ban Ki-moon en una trobada de l'ONU. No obstant, el secretari de les Nacions Unides no ha concretat si aquestes armes les van utilitzar els rebels o el govern.

El màxim responsable de les Nacions Unides també ha estimat que en l'atac de Guta Oriental, a la perifèria de la capital siriana, van morir unes 1.400 persones, i ha confiat que els responsables siguin portats davant la justícia.

Les declaracions de Ban tenen lloc mentre el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, i el ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, analitzen per segon dia a Ginebra la proposta de Moscou perquè Síria posi el seu arsenal sota control internacional. Precisament ahir, dijous, el règim sirià va enviar a les Nacions Unides un document d'adhesió per unir-se a la Convenció Internacional per a la Prohibició de les Armes Químiques, un dels passos inclosos en la proposta russa.

El secretari general ha mostrat la seva satisfacció pel pas donat per Damasc i ha manifestat la seva confiança que les converses de Ginebra condueixin a "un ràpid acord sobre una forma de procedir a la qual la comunitat internacional doni suport."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut