Girona

El saxofonista nord-americà Benny Golson dóna el tret de sortida al Festival de Jazz de Girona

Amb una llarga trajectòria, aquesta llegenda del jazz ha treballat al costat d'altres grans mestres, com Miles Davis o Quincy Jones, i ha compartit escenari amb Benny Goodman o Freddy Hubbard.

RedaccióActualitzat
Inauguració de primera del Festival de Jazz de Girona. El saxofonista nord-americà Benny Golson ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a la dotzena edició d'un certamen que aquest any ha reduït a la meitat el pressupost i les actuacions, però que continua apostant per la qualitat dels artistes. Aquesta llegenda del jazz, reconeguda per la seva creativitat i riquesa de recursos, ha ofert un concert amb un gran repertori d'obres com "Horizons ahead", "Spring is here" o "Your Own Street".

Amb una llarga trajectòria, Golson ha treballat al costat d'altres grans mestres, com Miles Davis o Quincy Jones, i ha compartit escenari amb Benny Goodman o Freddy Hubbard. Golson també ha destacat com a gran compositor de jazz. Per això, el saxofonista ha ofert un repertori on ha integrat peces seves i d'altres obres adaptades.

L'artista ha estat acompanyat pel seu quartet amb Kirk Lightsey al piano; Reggie Johnson al baix i Guido May a la bateria i ha encisat els 200 espectadors que s'han agrupat a l'Auditori de Girona.

Durant tres setmanes, els sons de jazz menys comercial tornaran a impregnar la ciutat amb artistes de prestigi com el bateria Jeff Ballard i grups com Cookin' Monk o Duot. Tot i la reducció del pressupost a la meitat, el festival ha volgut mantenir la seva essència amb el 60% dels espectacles gratuïts i vuit concerts amb grups de renom. En aquest sentit, el director del certamen, Francesc Ubanell, ha destacat: "El festival ha volgut mantenir la qualitat, aportant noves visions d'arreu del món, nous grups poc coneguts i, sobretot, la gratuïtat dels espectacles".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut