València

El sastre manté que tenia "ordres" de no cobrar a Camps

El sastre José Tomás ha reiterat que l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps no es va pagar mai els vestits. En el judici que se segueix sobre la trama Gürtel per l'anomenat "cas dels vestits", Tomás ha assegurat que tenia "ordres" dels suposats caps de la trama Gürtel que a clients com Camps "no se'ls cobrés" pels encàrrecs realitzats. Per la seva banda, les defenses de Camps i l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, han mirat de fer emergir contradiccions en la declaració del sastre que poguessin minar la seva credibilitat. La defensa ha intentat fer veure al jurat que el sastre tenia algun tipus d'animadversió cap a Camps, cosa que ell ha negat.

RedaccióActualitzat
Segons José Tomás, van ser Pablo Crespo i Álvaro Pérez "el Bigotes", els suposats caps de la trama Gürtel, els qui li van ordenar que no cobrés els vestits a Francisco Camps.

En la segona jornada de declaració davant del tribunal per acceptar suposadament regals de la trama corrupta, Tomás ha assenyalat que Camps mai va signar cap comprovant d'haver rebut alguna de les peces.

L'advocat Javier Boix ha intentat presentar el sastre com una persona que no suporta Camps, però José Tomás ha reiterat que no sent cap animadversió cap a l'expresident valencià i ha negat haver dit a diversos mitjans de comunicació que "Rajoy i ell (Camps) moriran junts" o que "acabaria com una persona mentidera".

El sastre, que ha declarat durant dues hores, després de fer-ho ahir durant set hores més, ha tornat a afirmar que els vestits suposadament regalats a Camps els pagava "sempre" Pablo Crespo.

D'altra banda, l'advocat de Camps li ha tornat a preguntar sobre les converses telefòniques que Tomás va mantenir amb Camps abans de prestar declaració. El sastre ha repetit que l'expresident li va dir: "Dóna'm un cop de mà en això, que quan això teu amb el teu cap es resolgui et podré ajudar aquí a València en tot el que necessitis."

Boix també li ha preguntat per l'expressió "aquí a baix", que segons Tomás va dir Camps en al·lusió a València. El lletrat ha remarcat que "cap valencià s'expressa així davant d'una persona de Madrid". Tomás ha respost que no recordava els termes exactes, però ha assegurat que el missatge va ser aquest.

El sastre José Tomás, testimoni clau en el "cas dels vestits", va dir ahir que Francisco Camps el va intentar subornar perquè no l'impliqués en el cas.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut