Devots resant davant les portes tancades de l'església del Sant Sepulcre (Reuters)
Devots resant davant les portes tancades de l'església del Sant Sepulcre (Reuters)
Jerusalem

El Sant Sepulcre de Jerusalem, tancat com a protesta pels impostos

Denuncien el que consideren un intent d'afeblir la presència cristiana a Jerusalem

RedaccióActualitzat

El Sant Sepulcre de Jerusalem, el lloc on segons la tradició va ser enterrat Jesucrist, ha tancat aquest diumenge de manera indefinida per ordre de les principals Esglésies cristianes. Ho han fet com a senyal de protesta per la decisió d'Israel de fer-los pagar l'impost sobre béns immobles, del qual han estat exempts durant dècades.

Les tres comunitats religioses que tenen autoritat sobre l'edifici --els catòlics, els grecs ortodoxos i els armenis-- s'han posat d'acord per plantar cara al govern israelià i denunciar el que consideren un intent d'afeblir la presència cristiana a Jerusalem.

En una conferència de premsa,Theophilos III, patriarca ortodox de Jerusalem, Francesco Patton, custodi de Terra Santa, i Nourhan Manougian, patriarca armeni de la ciutat, han llegit un escrit de protesta davant de l'església del Sant Sepulcre i n'han anunciat el tancament.

 

Han denunciat que hi ha una campanya contra els cristians, que ha arribat a "un nivell sense precedents, amb les escandaloses ordres de la Municipalitat de Jerusalem de segrestar béns de les esglésies, propietats i comptes bancaris, per fer front a impostos municipals punitius."

Creuen que les últimes decisions de l'ajuntament "trenquen els acords existents i les obligacions internacionals que garanteixen els drets i privilegis de les esglésies" i ho veuen com "un intent de debilitar la presència cristiana a Jerusalem".

Centenars de pelegrins i turistes s'han reunit aquest migdia davant la porta principal del Sant Sepulcre, però ja no hi han pogut entrar perquè, en una mesura inèdita, l'església es mantindrà tancada fins que Israel faci marxa enrere en el seu programa fiscal.

El govern de Benjamin Netanyahu vol cobrar impostos com si es tractés d'un centre comercial i obre la porta a una eventual expropiació dels edificis religiosos.

 

Anar al contingut