El Samsung S9 i el retorn del Nokia 8011 obren el Mobile World Congress

Huawei, Telefónica i Vodafone presenten les seves novetats en telefonia, dispositius personals i de connectivitat domèstica

Actualitzat

El Mobile World Congress (MWC) ha fet públiques algunes de les novetats tecnològiques fins i tot abans de començar. Algunes marques ja han fet les presentacions dels seus nous dispositius.

És el cas de Samsung, que ha presentat a Barcelona, i en primícia mundial, el seu nou Galaxy 9. El terminal incorpora una càmera de nova generació que, segons els fabricants, imita la capacitat de l'ull humà. Els mòbils de nova generació permetran interactuar de manera ràpida amb altres electrodomèstics connectats a la xarxa: l'internet de les coses, en un mòbil.

 

 

Nokia també ha presentat la nova gamma de telèfons mòbils amb què pretén oferir totes les prestacions dels nous dispositius i alhora recuperar alguna de les velles glòries de la marca finlandesa. Des del model Nokia 7plus i 8 Sirocco -els models prèmium que han de competir amb els top de Samsung, Huawei o Apple- al model bàsic renovat -conegut popularment com a "banana phone", basat en el 8110, el mòbil de Neo a la pel·lícula "Matrix", un èxit de vendes als anys 90, que amb una estètica "retro" es reinventa amb un sistema operatiu modern tot i que no té Android.

 

 

La companyia xinesa Huawei ha presentat al Mobile World Congress el MateBook X Pro, un portàtil ultralleuger que porta a l'extrem la tendència d'eliminar els marcs a les pantalles dels ordinadors. El que crida més l'atenció és la seva webcam, que s'amaga sota una tecla del teclat que en polsar-la puja i comença a gravar. Aquest sistema permet garantir la privacitat els usuaris. A més té una bateria que permet una autonomia de 15 hores de navegació web.

 

La companyia asiàtica també ha presentat a Barcelona la tauleta MediaPad M5. Aquest dispositiu pretén competir amb l'iPad Pro d'Apple.Tant el Huawei MateBook X Pro com el Huawei MediaPad M5 estaran disponibles a partir d'aquesta primavera a Europa.
           

Llars intel·ligents

Vodafone i Samsung s'han aliat per monitorar les llars intel·ligents amb la plataforma de serveis V-Home by Vodafone. Amb aquesta tecnologia, dirigida a famílies, es podran rebre avisos de forma immediata als seus dispositius mòbils de qualsevol cosa que passi a la llar com detecció de fum o fuites d'aigua, també podrà graduar la temperatura de l'habitatge, visualitzar-lo amb càmeres o controlar el frigorífic.

Els analistes calculen que el 2020 el nombre de llars intel·ligents serà de 290 milions en els països on opera Vodafone, 245 més que les que hi ha en l'actualitat. A més Vodafone crearà nous serveis per facilitar als seus clients l'automatització dels habitatges, aprofitant l'entorn obert de Samsung SmartThings, que permet interconnectar una gran varietat de dispositius.

 

 

SmartThings és la plataforma per l'IoT desenvolupada per Samsung per centralitzar i simplificar la forma amb la qual els usuaris interactuen en un ecosistema obert i connectat. Gràcies a això, els usuaris podran gestionar tots els dispositius que utilitzen en la seva vida quotidiana, ja sigui des de la llar, l'oficina o fins i tot el cotxe.V-Home by Vodafone estarà disponible a l'estat espanyol per un grup seleccionat de clients a partir del març. El seu llançament comercial, previst per aquesta primavera, serà el primer d'Europa.
         

Telefónica ha anunciat que comercialitzarà a la tardor, inicialment a Espanya, un assistent virtual per a la llar amb pantalla tàctil, amb què vol entrar en un negoci en el qual ja competeixen jugadors com Amazon, Google i Apple.

Es tracta de Movistar Home, que integra l'assistent virtual de Telefónica, Aura. Aquest dispositiu permetrà fer trucades i videotrucades, que podran connectar-se al televisor, a més de gestionar la connectivitat de l'encaminador i controlar amb la veu la televisió per canviar de canal, programar una gravació o demanar una recomanació.

 

 

Movistar Home és el primer assistent virtual per a la llar en espanyol, ja que ni el Google Home, ni el HomePod d'Apple, ni el Echo Show d'Amazon, al qual s'assembla més per comptar també amb pantalla tàctil, estan disponibles encara en el nostre idioma, ni hi ha dates anunciades de llançament a Espanya.
 

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut