Assistents al Mobile World Congress fan cua per provar el nou Samsung S6 (Lluís Marquina)
Assistents al Mobile World Congress fan cua per provar el nou Samsung S6 (Lluís Marquina)
Barcelona

El Samsung Galaxy S6 i HTC donen el tret de sortida a les presentacions del Mobile World Congress

La companyia coreana presenta el seu nou terminal de gamma alta i HTC fa el triplet amb mòbil, polsera quantificadora i ulleres 3D

RedaccióActualitzat

El Mobile World Congress encara no ha obert portes i ja hi ha novetats per explicar. Samsung ja ha presentat el seu nou terminal de gamma alta, el Samsung Galaxy S6. HTC també s'ha avançat a l'obertura oficial amb nou telèfon, un braçalet quantificador i unes ulleres de realitat virtual.

El Galaxy S6 és la nova generació del seu telèfon estrella de Samsung. Arriba en dues versions: una amb pantalla llisa i una altra amb pantalla corba, el Galaxy S6 Edge.

Les dues tenen la mateixa mida de pantalla (5,1 polzades) però amb més resolució: 2.560 x 1.440 píxels. En el cas de l'Edge, les vores laterals permeten funcions addicionals, com tenir accés directe als contactes favorits.

Tenen una càmera de 16 megapíxels. Samsung, a més, fa un salt de qualitat en la càmera frontal pensant en les "selfies" amb 5 mpx. Porten un processador Exynos 7 de vuit nuclis, amb una memòria RAM de 3 gigues i d'una capacitat d'emmagatzematge mínima de 32 gigues.

Samsung també millora la bateria. Assegura que el telèfon aguanta 12 hores de navegació wifi i 11 hores d'LTE. A més, es pot carregar sense fils i en 10 minuts arriba a les 4 hores d'ús.

El Galaxy S6 sortirà a la venda el 10 d'abril en una vintena de països. La companyia encara no ha donat detalls del seu preu.

Unes 3.000 persones han assistit a la presentació, en què estaven acreditats 322 professionals de la comunicació.

Mòbil, braçalet i ulleres

La companyia taiwanesa HTC ha fet triplet. Ha presentat el telèfon One M9, les ulleres de realitat virtual Re Vive i la Re Grip, una polsera quantificadora amb sensors de gravetat, giroscopi i acceleròmetre.

El nou telèfon de la companyia té una càmera de 20 megapíxels i un processador Snapdragon 810 de Qualcomm de vuit nuclis amb tres gigues de memòria RAM i 32 gigues d'emmagatzemament. El nou terminal, que sortirà a la venda a l'abril, té una pantalla de 5 polzades i una resolució de 1.080 píxels. L'M9 també reforça la càmera davantera per satisfer la moda de les "selfies".

Les noves ulleres de realitat virtual s'han desenvolupat en col·laboració amb la companyia de videojocs Valve. Les Re Vive Tenen una visió de 360 graus i permeten fer visites virtuals a museus, cinema o videojocs. La primera versió per a desenvolupadors estarà disponible a la primavera i el model comercial es preveu que sortirà durant aquest 2015.

Per la seva banda, la Re Grip, la nova "smartband", està especialment pensada per a la gent que fa esport. Té una petita pantalla que permet mostrar tots els missatges necessaris per monitoritzar la nostra activitat.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut