Barcelona

El Saló Internacional del Còmic obre les portes amb una gran exposició sobre el western i una altra sobre la crisi

A la 31a edició del saló, que se celebra a Fira Barcelona, a Montjuïc, hi són presents tots els gèneres, des dels superherois fins al manga. Enguany acull l'exposició més gran que s'ha fet sobre el western i una altra sobre la crisi tractada en clau d'humor.

RedaccióActualitzat
Aquest dimarts obre les portes a Barcelona el Saló Internacional del Còmic, que enguany arriba a la 31a edició. Són 19.000 m2 al Palau 8 de Fira Barcelona a Montjuïc, en què hi són presents tots els gèneres, des dels superherois, que sembla que viuen una nova època daurada, fins al manga, el còmic japonès, que ha vist com davallaven les vendes els darrers anys.

Enguany el saló es dedica al gènere del western, amb una gran exposició que porta el nom de "Per un grapat de còmics" i que exhibeix 233 originals. Es tracta de l'exposició més gran que s'ha fet entorn aquesta temàtica. "Per un grapat de còmics" mostrarà alguns escenaris i personatges clàssics del món del western en paper, com ara cowboys, soldats, indis, malfactors i justiciers.

Una altra de les grans exposicions que ocupa el saló serà "L'humor no es retalla", dedicada a l'humor gràfic d'autor que retrata els efectes de la crisi, les retallades, la disminució de poder adquisitiu de les classes populars i els desnonaments.

Al saló també hi haurà lloc per a les mostres antològiques, que es dedicaran als 75 anys de "Superman", creat per Jerry Siegel i Joe Shuster, i també als 50 anys de "Superamics per sempre: la Patrulla-X" i "Los Vengadores", totes dues creades per Stan Lee i Jack Kirby.

A més, Warner Brots. Entertaiment hi és present amb un estand amb les seves novetats en pel·lícules i videojocs basats en grans èxits del còmic. Entre les més destacades, "El Hombre de Acero", protagonitzada per Henry Cavill, dirigida per Zack Snyder i produïda per Christopher Nolan, i "Pacific Rim" de Guillermo del Toro.

El còmic en temps de crisi

En temps de crisi i de caiguda de vendes, el dels superherois és el subgènere que més bé aguanta. Són personatges que han anat mantenint i guanyant seguidors al llarg de les dècades; uns seguidors que ara tenen un ventall amplíssim d'edats, que van des dels 8 fins als 60 anys.

El manga, en canvi, ha rebut la patacada més forta. El gruix dels mangues que ens arriben estan adreçats a lectors de fins als 16 anys, uns consumidors sense capacitat adquisitiva que depenen de la paga que els assignin els pares. És un dels motius que han fet que una gran editorial com EDT, que fa deu anys tenia en el manga el 90% del seu volum de negoci, hagi passat per moments difícils. La intenció de l'editor Joan Navarro és ara potenciar la línia d'àlbums de manga dirigits a lectors adults.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut