Desenes de persones disfressades de Pokémon al Saló del Manga. (Foto: ACN)
Desenes de persones disfressades de Pokémon al Saló del Manga. (Foto: ACN)
Barcelona

El Saló del Manga tanca una edició de rècord amb un allau de 115.000 visitants i premis per a Takehiko Inoue i "Bakemono"

El saló dedicat al còmic d'origen japonès tanca una edició de rècord després d'un dissabte de col·lapse que va obligar a tancar les taquilles per qüestions d'aforament. L'organització demanarà tornar a ampliar l'espai expositiu -aquest any ja l'havien duplicat- de cara a la pròxima edició. Takehiko Inoue ha estat escollit millor autor de manga en actiu i "Bakemono" millor obra d'autors espanyols.

RedaccióActualitzat

La salut del manga al nostre país està més bé que mai. Així es desprèn de l'èxit rotund, fins arribar a ser desbordant dissabte al mati, del saló dedicat al còmic d'origen japonès. Entre dijous i aquest diumenge l'han visitat 115.000 persones, 3.000 més que l'any passat. El saló, que enguany ja havia duplicat el seu espai, tanca amb la demanda dels seus organitzadors d'ocupar més pavellons a Montjuïc o traslladar-se al recinte de Gran Via 2

El col·lapse de públic i el tancament de taquilles per la limitació d'aforament que tantes queixes han despertat han eclipsat una edició centrada en la presència de l'esport al manga i l'anime. S'han pogut veure exhibicions de sumo i demostracions d'arts marcials i beisbol, l'esport nacional del Japó.

El saló, organitzat per la Federació d'Institucions Professionals del Còmic, ha reconegut com a millor autor de manga en actiu Takehiko Inoue, el mític mangaka de "Slam Dunk", que ha popularitzat el bàsquet al Japó gràcies a la seva sèrie de més de trenta volums.

Els lectors de manga han escollit via web "Bakemono" com a millor obra d'autors espanyols. Es tracta del manga d'Irene Díaz i Laura Moreno, dues joves de Granada que relaten la vida de Mayu, una noia òrfena i tímida que fa un gir radical quan és adoptada per un caçador de monstres.

Entre els convidats ha destacat la presència de Yoichi Takahashi, autor d'"Oliver i Benji"; del director d'animació de "Bola de drac", Daisuke Nishio, i d'un dels creadors de Pokémon, Junichi Masuda, un videojoc que ha venut 245 milions d'unitats des de la seva aparició l'any 96.

A l'espai gastronòmic, la cuinera Carme Ruscalleda ha ofert un taller sobre la relació entre la cuina japonesa i la catalana i la seva experiència a Tòquio, seu del seu restaurant Sant Pau.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut