Cues al Saló del Manga de Barcelona
Cues al Saló del Manga de Barcelona
Barcelona

El Saló del Manga espera batre rècords amb el cartell de gairebé tot venut

RedaccióActualitzat

Torna el Saló del Manga de Barcelona. Per 22è any consecutiu, la trobada d'otakus –aficionats al manga– pren Barcelona. Va començar el 1997 amb 1.000 persones i l'any passat n'hi van participar 137.000. Ara, 22 anys després, vol continuar batent rècords.

El saló dura quatre dies i les entrades ja estan totes venudes per al cap de setmana. De bon matí ja s'han format llargues cues a les portes de la Fira de Montjuïc amb desenes de persones, moltes disfressades dels seus personatges favorits, per entrar al Saló més gran de la seva història, amb 70.000 metres quadrats dedicats al còmic, les sèries, els videojocs i la literatura japonesa.

El director del Saló del Manga de Barcelona, Carles Santamaria, ha explicat en una roda de premsa aquest dilluns que enguany també s'arribarà a un rècord dels expositors que participen en el certamen –un total de 188– i ha destacat que els abonaments de quatre dies també s'han esgotat.

En total, ja s'han venut unes 75.000 entrades i s'espera que s'arribi a les 100.000 entrades en total, a banda de totes les invitacions que reparteix l'organització entre els expositors i els convidats. Esperen arribar als 140.000 accessos al saló.

Què s'hi pot trobar?

L'autora granadina Belén Ortega, autora del cartell i responsable de l'adaptació al còmic de la sèrie "Millennium", és una de les convidades d'aquest any.

També han confirmat la seva presència els autors del manga de Pokémon, Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto, o els creadors del llargmetratge d'animació "One Piece Gold".

Una finestra a la cultura japonesa

Les exposicions són un dels reclams de la cita. Entre la desena de propostes expositives del Saló hi ha una mostra dedicada a les relacions entre la literatura (universal i nipona) i el manga, una altra que ressegueix els orígens del gènere, també una exhibició de pintura tradicional japonesa Sumi-e, una instal·lació de la ceramista Chisato Kuroki, un recull de les criatures monstruoses Kaijus o la dedicada al joc Yo-kai Watch.

Les activitats també s'amplien, i s'estrenen els tallers de youtubers, espai per als videojocs, un auditori per a projeccions i també un ring per al combat entre monstres japonesos.

Anar al contingut