Barcelona

El Saló del Còmic fa el vol inaugural a Barcelona

Els 100 anys del "TBO", Will Eisner, la presència dels avions i els aviadors al món del còmic, Lucky Luke o Donald Trump són alguns dels protagonistes de les exposicions

RedaccióActualitzat

El Saló del Còmic més ambiciós dels 35 anys d'història ha obert les portes avui al recinte firal de Montjuïc, amb més expositors que mai, prop de 200, i més superfície que en cap altra edició, més de 50.000 metres quadrats. Coincidint amb la inauguració d'aquest matí, centenars de persones ja han començat a passejar-se pels diversos espais de la mostra, que aquest any dedica grans exposicions al paper de l'aviació en el còmic i al centenari del "TBO".

Els 100 anys del "TBO", Will Eisner, la presència dels avions i els aviadors al món del còmic, Lucky Luke o Donald Trump són alguns dels protagonistes de les exposicions. Carles Santamaria, director del Saló, ha recalcat que hi ha molts protagonistes en aquesta edició perquè el còmic "plasma gràficament tot el que passa al nostre voltant".

Santamaria ha recalcat que creix perquè també ho fa la indústria i l'interès del mateix públic: "Cada vegada hi ha més lectors i surt més als mitjans i hi ha més presència social i fa que s'animin a venir les empreses i que s'animin els visitants". En aquest context, el conseller de Cultura, Santi Vila, ha apostat per estimular el còmic en català i ha celebrat el 35 aniversari del Saló:

Protagonistes del Saló

El programa d'exposicions inclou una mostra antològica dedicada a Will Eisner, l'autor que va crear la novel·la gràfica, i de qui el 2017 se celebra el centenari del naixement.

D'altra banda, el Saló celebrarà els 100 anys de la revista "TBO", a través d'una gran mostra amb 100 originals que descobrirà al públic les millors sèries i autors de la publicació.

Els superherois també són protagonistes amb una mostra dedicada a aquells personatges més extrems. "Superherois fora de control" és el títol de l'exposició, que comptarà amb 25 personatges que van des de Hulk fins a Harley Quinn, passant per Masacre (popularitzat com a Deadpool per la pel·lícula), Juez Dredd, la Máscara o Lobo.

El 35è Saló Internacional del Còmic de Barcelona dedica una exposició de retrats satírics del president dels Estats Units, Donald Trump. La mostra "Retratant Donald Trump", comissariada per l'humorista gràfic Jaume Capdevila, 'Kap', compta amb les creacions de dibuixants de la premsa d'arreu del món. Humoristes, il·lustradors i tota mena d'activistes del llapis satiritzen Trump de manera despietada.

El Saló també dedica una exposició a Lucky Luke, el vaquer solitari que fa més de setanta anys que cavalca per les pàgines dels còmics. "Li deien Lucky Luke" serà un homenatge a un dels personatges més populars de la historieta. La mostra està concebuda com la recreació d'un poblat de l'Oest.

El cartell d'aquesta edició és obra del dibuixant Jaime Calderón, que s'ha inspirat en un dels temes de què tractarà el Saló: el món de l'aviació dins del còmic. El certamen ha fet una exposició dedicada a la presència dels avions i els aviadors en el còmic, un gènere que compta amb obres mestres com "Steve Canyon", "Buck Danny", "Tanguy y Laverdure", "Hazañas Bélicas", "As de Pique" o "El piloto del Edelweiss".

Així mateix, el Saló presenta com a reclam el fet que serà el primer esdeveniment públic on es presentarà la nova consola Nintendo Switch, i això ha estat possible per la incorporació de Nintendo com a nou patrocinador oficial del certamen. Es podrà jugar a alguns dels jocs que encara no han sortit a la venda.


         

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut