Madrid

El salari mitjà dels homes a la Unió Europea és superior en un 15% al de les dones

L'estudi publicat per Euroindex Laboral Adecco finalitza amb la previsió per al tercer trimestre del 2006: el mercat laboral sortirà de l'estancament amb un creixement de l'1% situant el màxim històric en els 72,9%. L'atur a Europa se situarà al setembre en un 8,7%, el valor més baix des del quart trimestre del 2001, i es reduirà en quatre dècimes la taxa d'atur juvenil fins situar-se en el 18,7%, el millor nivell des de finals del 2002.

Actualitzat

Aquest dilluns s'ha publicat l'estudi de l'últim Euroindex Laboral Adecco elaborat per l'Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa (IESE), que compara el mercat laboral d'Alemanya, França, el Regne Unit, Itàlia, Espanya, Portugal i Polònia en el primer quadrimestre del 2006.

Aquest estudi situa la mitjana del salari obtingut pels homes a la Unió Europea en un 15% superior al de les dones, menys a Portugal, o es redueix a un 5%. El salari mitjà dels homes a Espanya va ser de 307 euros més que el de les dones, el 2004.

El salari mitjà dels set països va créixer en un 0,6 % en termes interanuals, això demostra una tendència la desacceleració. El país amb un salari més alt és el Regne Unit, amb un sou mitjà de 3.607 euros, i el salari més baix és a Polònia, amb 662 euros. El sou mitjà a Espanya se situa en els 1.922. No es preveuen canvis significatius.

El poder adquisitiu d'Espanya va augmentar en un 0,4% en l'última dècada molt per sota de l'1,3% d'Anglaterra o el 21,8% de Polònia.

Pel que fa a la taxa de temporalitat, anirà creixent, però amb menys mesura. Espanya i Portugal, però, augmentaran el nombre d'indefinits fins al setembre.

Es crearan 1,7 milions de llocs de treball a Europa, més de la meitat a Espanya, el 58% del total, i d'aquests 1,7 milions, el 42% es crearà fins al setembre.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut