Ciclisme

El rus Denis Mentxov guanya l'onzena etapa del Tour amb final al pla de Beret

El rus Denis Mentxov, de l'equip Rabobank, ha estat el més ràpid de l'onzena etapa del Tour de França, que aquest dimecres ha viscut l'etapa reina dels Pirineus de 206 quilòmetres, entre Tarbes i el pla de Beret (Vall d'Aran), i amb cims al perfil com el Tourmalet i Eth Portilhon. Per la seva banda, Floyd Landis, que ha quedat tercer, s'ha col·locat líder. L'etapa ha estat molt dura i ha tingut una víctima il·lustre: el líder de l'Euskaltel, Iban Mayo, que ha abandonat el Tour quan ha vist que no podia seguir el ritme dels favorits.

Actualitzat

Mentxov ha guanyat l'esprint als nord-americans Levy Leipheime (Gerolsteiner) i Landis (Phonak), i Carlos Sastre que ha arribat cinquè a 17 segons del rus. A la classificació general, Floyd Landis és líder amb un minut i un segon sobre el francès Cyril Dessel, mentre que Sastre és cinquè a un minut i 52 segons i Juan Miguel Mercado és vuitè a tres minuts i mig.

L'etapa reina dels Pirineus ha descobert qui són els autèntics aspirants a la corona de Lance Armstrong. El Tourmalet, l'Aspin, el Peyresourde i Eth Portilhon han escalfat les cames dels favorits i l'ascensió final al pla de Beret ha decidit. L'equip Rabobank, amb Rasmussen i Boogerd esplèndids, ha anat eliminant teòrics favorits i, al final, només cinc homes s'han quedat al davant: Floyd Landis, Levi Leipheimer, Denis Mentxov, Cadel Evans i Carlos Sastre.

En els últims metres, Evans i Sastre s'han quedat una mica endarrerits, i Mentxov, en l'esprint, ha imposat la seva força i ha correspost a la feina que havien fet els seus companys del Rabobank. El rus de Pamplona ha guanyat l'etapa i es queda a un minut del mallot groc.

El nou líder és Floyd Landis, el primer mallot groc d'aquest Tour amb possibilitat de mantenir-se fins al final. Mentxov, Evans i Sastre, que està a 1,52, es perfilen com els seus rivals.

Retirada d'Iban Mayo

Iban Mayo ha decidit retirar-se després de quedar despenjat, per segon dia consecutiu, del grup principal en els ascensos als ports pirinencs. En la desena etapa, el ciclista de l'Euskatel va arribar amb 24 minuts de retard i camí del pla de Beret, a l'onzena, no ha pogut acabar la jornada amb cinc ports al recorregut. Aquesta és la segona baixa del ciclisme espanyol en aquest Tour, després de l'abandó d'Alejandro Valverde.

Anar al contingut