Persones traient diners d'un caixer automàtic del Royal Bank of Scotland, a Edimburg.
El Royal Bank of Scotland, amb prop de 300 anys d'història, té ara la seu a Edimburg. (Foto: Reuters)
Londres/Edimburg

El Royal Bank of Scotland i Lloyds marxaran a Londres si guanya la independència

Els dos grans bancs consideren que la secessió provocaria moltes incerteses en l'àmbit fiscal, monetari i legal

RedaccióActualitzat

La tendència a l'alça del vot independentista en els últims sondejos fa que les entitats bancàries es comencin a inquietar a Escòcia. A una setmana del referèndum, dos dels grans bancs, el Royal  Bank of Scotland i el Lloyds Banking Group, han confirmat que es traslladaran a Londres si guanya el sí.

El Royal Bank of Scotland, amb seu social a Escòcia des del 1727, explica en un comunicat que desplaçaria la seu social a Anglaterra perquè la independència provoca moltes incerteses en l'àmbit fiscal, monetari i legal. En aquesta entitat hi ha treballant gairebé 12.000 escocesos.

Un altre gegant bancari britànic, Lloyds Banking Group, que inclou Halifax i el Bank of Scotland, també ha informat que la nova situació podria afectar de manera important l'apartat econòmic, i ja ha anunciat que té plans de contingència per establir-se a Londres davant una eventual independència. Lloyds dóna feina a 16.000 escocesos.

L'anunci dels dos bancs coincideix amb una ofensiva dels dirigents britànics per convèncer els escocesos de quedar-se a la Gran Bretanya. Davant d'aquesta situació, el líder nacionalista, Alex Salmond, ha remarcat que té intenció de conservar la lliura si guanya la independència, una possibilitat que Londres descarta.

Anar al contingut