Bàsquet femení

El Ros Casares es venja de l'UB Barça i s'emporta la Supercopa d'Espanya

El Ros Casares de Godella s'ha endut la Supercopa de bàsquet femení, el torneig que enfrontava les actuals campiones de Lliga -l'UB Barça- i les campiones de Copa -el Ros Casares-. La victòria ha estat per a les valencianes per 69-60. D'aquesta manera, el Ros Casares aconsegueix el seu quart títol en la competició i es venja de la derrota a la mateixa pista de la temporada passada en l'últim partit de l'eliminatòria de Lliga que va donar el triomf a l'equip barceloní. El partit, propi de la pretemporada, no ha tingut gaire ritme i de res han servit els 14 punts de l'escorta internacional de l'UB Laia Palau.

El partit ha començat sense ritme i amb contínues errades, propi de la pretemporada en què està enquadrat. Així ha transcorregut el primer quart, en el qual el Ros Casares ha desaprofitat l'impuls que li ha donat un parcial de 6-0, per no saber aprofitar les facilitats que li ha donat l'equip barceloní. La sortida a la pista de la nord-americana Tracy Reid, que ha anotat set punts gairebé consecutius, ha despertat el Barcelona i l'habilitat de les seves jugadores de perímetre, Laia Palau, ha tornat boges les seves defensores, i ha permès fer la volta al marcador i prendre la iniciativa del joc (16-17, m. 14). Una nova jugadora ha canviat el guió del partit. Ha estat la pivot francesa de l'equip valencià Lucienne Berthieu, que quan ha sortit a la pista ha continuat el bon treball defensiu que Íngrid Pons i Trisha Fallon havien fet sobre Razija Brcaninovic i ha liderat amb deu punts en sis minuts l'atac de les valencianes (30-28, m. 20). Després del descans, el Ros Casares ha mantingut l'impuls amb el qual havia acabat la primera part gràcies a la contagiosa intensitat d'Amaya Valdemoro, però amb la qualitat de Laia Palau, imparable en l'u contra u, el Barcelona n'ha tingut prou per mantenir-se a dins del partit. L'enfrontament ha guanyat velocitat i emoció mentre s'acostava el final. Carme Lluveras, entrenadora del Barcelona, n'ha intentat canviar el curs amb una defensa de zona, però dos triples de l'argentina Laura Nicolini i els punts de Fallon han ajudat el Ros Casares a consolidar un avantatge guanyat des de la defensa amb el qual ha conquerit la Supercopa.