Regne Unit

El risc d'inundacions disminueix all centre i sud d'Anglaterra

Els temporals continuats que han afectat el Regne Unit al llarg de les últimes setmanes han provocat fortes inundacions.

Actualitzat

Els temporals continuats que han afectat el Regne Unit al llarg de les últimes setmanes han provocat fortes inundacions, tal com proven les imatges que acompanyen aquesta notícia, que corresponen al comtat de Surrey. Les pluges reincidents han fet pujar el nivell dels rius, i alguns d'ells, com ara el Tàmesi, s'han desbordat.

Segons l'Agència de Medi Ambient, el nivell del Tàmesi deixa d'augmentar aquest diumenge. El Servei Meteorològic britànic (Met Office) ha rebaixat el nombre d'alertes per  inundació, però encara manté activats més de 150 avisos, amb diferent nivell de risc, al centre i sud d'Anglaterra i al País de Gal·les.

El temps previst  es complica  pel pas d'un front que escombrarà les illes Britàniques durant la segona part de la tarda de diumenge, acompanyat de vents del sud-oest moderats. No serà un front molt actiu, però travessarà un territori molt saturat d'aigua, després del mes de desembre més tempestuós des de 1969, i d'un nou episodi de ciclogènesi explosiva el passat 3 de gener.

Les previsions per la nova setmana indiquen una pausa en les precipitacions, si més no una moderació de la seva intensitat. En canvi, es preveu un descens de les temperatures que portarà glaçades i possibles nevades.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut