Port-au-Prince

El risc del còlera s'estén a Haití arran de l'huracà Matthew, que ja ha causat un miler de morts

La malaltia s'ha propagat pel sud-est del país, on ha començat a arribar l'ajuda humanitària

RedaccióActualitzat

Les autoritats locals ja parlen de mil morts a Haití a causa del devastador huracà Matthew, el més potent que ha afectat el Carib els últims deu anys. L'amenaça del còlera es va estenent mentre l'ajuda humanitària comença a arribar a les localitats més afectades. Una feina complicada, sobretot al sud-est de l'illa, on les infraestructures han desaparegut del tot i encara hi ha punts aïllats on és molt difícil arribar.

Segons l'Oficina de l'ONU per a la Coordinació d'Afers Humanitaris, hi ha 750.000 persones que necessiten ajuda d'emergència a Haití. Un metge explica quina és la situació: "Hi pot haver intoxicacions alimentàries, contaminació de l'aigua... Són unes condicions que encara poden provocar més morts."

I, mentrestant, l'huracà Matthew, que ja s'ha rebaixat a cicló posttropical, s'allunya de les costes nord-americanes, on ha causat almenys una vintena de morts i greus inundacions, i ha deixat milions d'habitatges sense llum. Les poblacions costaneres dels estats de Florida, Geòrgia, Carolina del Sud i Carolina del Nord es recuperen lentament. A Fayetteville, a Carolina del Nord, ja s'han posat a treballar per fer front a les destrosses de les inundacions i arreglar les carreteres afectades per les esllavissades de terra. En aquesta zona ha calgut fer més de 200 rescats a causa de l'aigua i hi ha quatre persones desaparegudes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut