Chicago

El risc de complicacions per grip nova es quadriplica en les embarassades

Les dones embarassades tenen quatre vegades més risc de patir complicacions i de ser hospitalitzades per la grip nova que la mitjana de la població. Ho diu un estudi del govern nord-americà, que destaca que, a més, les embarassades tenen una taxa de mortalitat més alta.

Actualitzat
Investigadors del Centre per al Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units han confirmat una tendència que ja preocupava experts sanitaris de tot el món: que el risc que suposa la grip nova és molt superior per a les dones embarassades. I és que els índexs d'hospitalització es quadripliquen quan es tracta d'aquest grup de població.

La xifra de dones embarassades que han mort per la malaltia també és elevada. Entre l'abril i el juny han estat 6 d'un total de 45 als Estats Units. Totes elles estaven sanes, però en contraure el virus van desenvolupar pneumònia i van necessitar respiració assistida. L'estudi indica que aquestes sis víctimes mortals embarassades no havien rebut tractament antiviral durant les primeres 48 hores d'infecció.

Comportar-se amb normalitat


Malgrat aquestes dades, els experts afirmen que les dones embarassades han de continuar fent vida normal. Afegeixen que tampoc no hi ha cap motiu per endarrerir la maternitat. "No tenim proves que les dones embarassades hagin incrementat la seva vulnerabilitat o tinguin més probabilitats d'emmalaltir pel virus", indica una experta. "Només vol dir que si la contrauen, tenen més risc de tenir complicacions.
Anar al contingut