El Ricoh Manresa suma la segona victòria consecutiva en el derbi contra el DKV Joventut (79-75)

El Ricoh Manresa ha sumat la segona victòria consecutiva de la temporada davant el DKV Joventut (79-75) al Nou Congost. Era el segon partit del tècnic Óscar Quintana a la banqueta dels manresans i s'ha pogut presentar de la millor manera possible davant l'afició. El partit ha estat emocionant fins al tram final, en un matx igualadíssim i amb molta intensitat. Fins a l'últim minut no s'ha decidit el guanyador, tot i que els locals gairebé han anat sempre per davant. White, del Ricoh, amb 20 punts ha estat el màxim anotador.

Al Nou Congost, Óscar Quintana no podia presentar-se de la millor manera possible davant l'afició. Venia de sumar una victòria en l'anterior jornada ACB i ara havia de respondre davant la Penya. I s'ha sortit amb la seva: ha sumat la segona victòria en el seu segon partit a la banqueta. Els manresans han tingut un gran encert des de fora de línia dels 6,25, amb un total de dotze triples, quatre a càrrec de White, que, amb vint punts ha estat el màxim anotador del matx. Ricci i Oliver també han estat clau en els moments determinants, on la Penya ha trobat a faltar els punts de Bennet i Mombrú, només onze entre tots dos. Els aficionats han gaudit amb l'espectacle i durant els quatre períodes el partit ha estat viu, emocionant i disputadíssim. Per tant, la igualtat sobre el parquet ha estat a l'ordre del dia, tot i no ser un gran partit de bàsquet. El Ricoh, cuer amb només cinc victòries, s'hi jugava moltíssim davant un conjunt classificat per a la Copa del Rei. La teòrica diferència ha provocat que els locals sortissin disposats a posar les coses difícils als visitants, i ho han aconseguit. El partit ha estat un teva-meva entre tots dos equis, i la diferència màxima que hi ha hagut en el marcador ha estat de set punts, un resultat que no ha arribat fins al quart període (66-59). No hi ha hagut dominador clar, tot i que quasi tot el partit el Ricoh ha anat sempre per davant en el marcador, excepte dos minuts en el tercer quart. Els dos equips han marxat al descans amb un igualat 30-28, després que en el primer quart la diferència també fos de només 2 punts (16-14). Durant aquests primers vint minuts, el Ricoh ha mostrat una bona defensa. En el tercer quart, el Ricoh ha agafat un cert avantatge, de cinc punts (44-38), però el DKV de seguida ha tornat a trobar l'equilibri gràcies a tres triples consecutius, obra d'Elmer Bennet, per partida doble, i de Lubos Barton. Era el 44-46, la primera vegada que la Penya es posava per davant en el marcador. Tot i això, el tercer període ha acabat amb un 52-52. En el tram final del partit, el DKV s'ha dedicat a buscar jugades interiors, mentre que el Ricoh ha estat molt encertat en els rebots ofensius, els quals li han permès fer contraatacs letals i mantenir la bona defensa. Tot i això, els manresans no han pogut distanciar-se, ja que han perdut moltes pilotes. Aquí s'ha donat la màxima diferència del partit (66-59), però un triple de Paco Vázquez ha resituat el DKV. El darrer minut ha estat d'autèntic infart. Una falta de Rafa Martínez sobre Paco Vázquez ha provocat un 2+1 que ha situat un 75-72 quan encara quedaven 37 centèsimes. Un triple de Rodney White ha donat tranquil·litat al Ricoh, però la Penya ha respost amb un altre triple. Quedaven sis centèsimes i els visitants no han pogut capgirar el marcador. El jugador del Ricoh Rodney White ha estat el màxim anotador, amb 20 punts. També destaquen els 16 punts de Phil Ricci. Per part de la Penya, Anagonye n'ha anotat 12 i Huertas, 10. Amb aquesta victòria, el Ricoh deixa l'última posició de l'ACB.