Un veí de la Torre Grenfell observa la destrossa de l'edifici. Reuters
Londres

El revestiment de la torre Grenfell de Londres estava prohibit

El ministre d'Economia britànic confirma que el revestiment de l'edifici contenia polietilè i va ajudar les flames a propagar-se amb rapidesa

RedaccióActualitzat

El revestiment de la torre Grenfell de Londres, que va quedar destruït per un violent incendi aquest dimecres, estava fet amb un material que està prohibit al Regne Unit. Hi ha confirmats 58 desapareguts en l'incendi, que les autoritats ja donen per morts

Així ho ha confirmat el ministre britànic d'Economia, Philip Hammond, que ha dit que és un material prohibit als Estats Units i a tot Europa:

"Entenc que el revestiment en qüestió, aquest revestiment inflamable que està prohibit a Europa i als Estats Units, també estaria prohibit aquí Anglaterra"

 

L'edifici s'havia reformat feia poc temps i s'hauria triat un material de baix cost, que conté polietilè, com a revestiment exterior. El polietilè és un polímer altament combustible.

A la Torre Grenfell, situada a l'exclusiu districte de Kensington, a l'oest de la ciutat, vivien entre 400 i 600 persones

Ara la investigació haurà de determinar si es van violar les reglamentacions de seguretat en les feines de renovació de l'edifici. 

Els veïns i familiars de les víctimes han criticat el govern de Theresa May per la falta de respostes concretes per als residents que s'han quedat sense llar i per la lenta i difícil identificació de les víctimes mortals. Molts dels afectats per l'incendi han rebut fins ara només l'atenció de centenars de voluntaris i de les donacions anònimes dels ciutadans. 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut