Girona

El restaurant Lasarte, de Barcelona, aconsegueix la tercera estrella Michelin

El restaurant del xef basc Martín Berasategui triomfa a la gala de la Guia Michelin d'Espanya i Portugal que s'ha fet aquest dimecres a l'espai Mas Marroch, d'El Celler de Can Roca

RedaccióActualitzat

El restaurant Lasarte, de Barcelona, del xef basc Martín Berasategui, guanya una estrella Michelin i en suma tres. D'aquesta manera, Berasategui s'ha convertit en l'únic cuiner espanyol al capdavant de dos restaurants amb tres estrelles Michelin, el que porta el seu nom a Guipúscoa i el Lasarte, de Barcelona. El cuiner és, a més, l'espanyol més guardonat a la Guia Michelin, amb un total de vuit estrelles.
 


Els restaurants catalans que no tenien estrella i n'aconsegueixen una són Céleri, del xef Xavier Pellicer, i Xerta, de Fran López, tots dos de Barcelona; Ca l'Arpa, del xef Pere Arpa, de Banyoles; l'Antic Molí, de Vicent Guimerà, d'Ulldecona, i la Boscana, de Joel Castanyé, de Bellvís.

La festa gastronòmica de la Guia Michelin a Espanya i Portugal s'ha fet al Mas Marroch, l'espai de celebracions d'El Celler de Can Roca, i hi han assistit els millors cuiners dels dos països. Més de 450 convidats, un centenar de periodistes acreditats i la presència de tots els xefs dels restaurants de dues i tres estrelles fan d'aquesta gala un dels esdeveniments de l'any a Girona. Aquesta és la vuitena edició d'aquesta festa gastronòmica i la segona que es fa a Catalunya, després que el 2012 la va acollir Barcelona.
 

A la gala hi han coincidit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, tots dos gironins, i que es coneixen des de fa anys. Durant la gala Millo s'ha mostrat "complagut" perquè el primer lloc on han coincidit tots dos després del seu nomenament hagi estat en un esdeveniment grastronòmic perquè, ha dit, els millors acords es fan sempre al voltant d'una taula. "Crec que és un bon presagi", ha afegit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut