Tòquio

El restaurant de Carme Ruscalleda a Tòquio s'endú dues estrelles Michelin

La cuinera catalana Carme Ruscalleda ja compta amb dues estrelles Michelin més. La prestigiosa "Guia Michelin" ha guardonat el restaurant Sant Pau que la xef té a Tòquio amb aquesta distinció. Segons Ruscallleda, ha estat una sorpresa, perquè n'esperava només una; així doncs, s'ha mostrat contenta per haver estat treballant "amb una sana ambició professional". El cap de cuina del restaurant, el francès Jerome Quilbeuf, creu que els "japonesos són un públic que sap molt, i quan es fica al guna cosa a la boca, sap si està ben equilibrat i ben cuinat". Tòquio s'ha endut 191 estrelles en total, el rècord de qualsevol ciutat del món.

Actualitzat

Carme Ruscalleda ja comptava amb tres estrelles Michelin al seu restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar, el màxim que pot rebre un restaurant. Ara, n'ha rebut 2 més en el seu restaurant a Tòquio, que té el mateix nom. En total, la "Guia Michelin" ha enviat inspectors a 1.500 restaurants de la capital japonesa, als quals finalment han repartit 191 estrelles. Així, Tòquio es converteix en la ciutat amb el rècord d'estrelles arreu del món, i en té quasi el doble que París i el triple que Nova York.

El director de les Guies Michelin, Jean-Luc Naret, ha destacat que la capital nipona "té alguns dels millors restaurants del món". Per això, fins a vuit han rebut tres estrelles, mentre que el restaurant de Ruscalleda forma part d'un grup de 25 restaurants amb 2 estrelles.

Anar al contingut