Sidney

El rescat dels cadàvers dels 29 miners de Nova Zelanda trigarà mesos

La recuperació dels cossos dels vint-i-nou miners morts a Nova Zelanda trigarà alguns mesos. L'equip de rescat haurà d'esperar que la toxicitat de l'aire es redueixi a un nivell que els permeti entrar a treure els cadàvers dels miners. Els experts preveuen que els gasos triguin setmanes, o fins i tot mesos a dissipar-se. Els miners van morir a causa de l'explosió de gas metà que divendres passat va ensorrar una galeria d'una mina de carbó al sud de Nova Zelanda.

Actualitzat
El primer ministre de Nova Zelanda, John Key, ha advertit que poden tardar mesos a poder recuperar els cossos dels 29 miners que van morir al jaciment de Pike River. Els miners, que duien sis dies atrapats a 1.500 metres sota terra, van ser donats per morts ahir després que es produís una segona explosió de gas dins les galeries. En saber-se el fatal desenllaç, Nova Zelanda es va declarar en dol després de considerar-lo un dels pitjors accidents miners que ha patit el país.

Ara resta saber quan podran recuperar els cossos dels 29 miners i aclarir les causes de l'accident, provocat per una primera explosió de gas dins de la mina. El primer ministre novazelandès ha explicat que les experiències internacionals precedents indiquen que l'operació de rescat pot tardar "uns quants mesos" perquè a l'interior dels pous hi haurà elevades concentracions de gasos volàtils.

"El rescat ha de fer-se de manera que sigui segur pels que duguin a terme la missió", ha afegit Key des de Greymouth, on s'ha desplaçat per estar al costat dels familiars de les víctimes.

Les banderes onegen a mig pal aquest dijous a Nova Zelanda, on ja s'han posat en marxa les investigacions pertinents. Finalment, una altra companyia minera, Solid Energy, que opera a la vora de la mina on va tenir lloc el fatal accident, ha suspès l'activitat als seus jaciments en solidaritat amb els morts i els familiars.
Anar al contingut