Imatge, a través de pantalla, del coordinador de règim intern de CDC, Francesc Sànchez, declarant durant el judici del cas Palau, el 20-3-17 (horitz…
Imatge, a través de pantalla, del coordinador de règim intern de CDC, Francesc Sànchez, declarant durant el judici del cas Palau, el 20-3-17 (horitzontal).

El representant de CDC nega rotundament haver-se finançat irregularment a través de la Fundació o d'empreses

ACN Barcelona.-El legal representant de CDC, Francesc Sànchez, com a responsable de règim intern i assessor legal del partit, ha negat aquest dilluns que el partit es financés de forma irregular a través de la Fundació Trias Fargas o d'empreses privades. Així, Sànchez, que ha declarat perquè la fiscalia reclama més de 6 milions d'euros al partit, i tot i que ell va arribar a la formació el 2012, ha recordat que ni el Tribunal de Comptes ni la Sindicatura de Comptes han trobat cap irregularitat en els comptes del partit i de la fundació entre els anys 2000 i 2009.

Sànchez ha explicat que, per exemple, la donació de més de 700.000 euros de la fundació al partit l'any 2007 es deu al fet que el partit prestava serveis a la fundació. A més, ha negat que alguns crèdits concedits per la fundació al partit fossin retornats en efectiu. Per últim, ha assegurat que "no era estrany" que empreses que treballaven pel partit li fessin donacions, com algunes de les quals estan implicades en aquest judici com a responsables civils subsidiàries.El representant convergent ha negat les acusacions de la fiscalia de finançar-se a través de factures falses emeses en nom del Palau, perquè "hagués estat molt complex". També ha assegurat que Daniel Osàcar només va tenir responsabilitats econòmiques a partir del 2005, quan va morir Carles Torrent. Per la seva banda, Joan Pena, director dels serveis jurídics de la Fundació i l'Orfeó des del desembre del 2010, ha assegurat que les obres de casa de Millet i Montull les va pagar la Fundació tot i no ser la seva funció.

Anar al contingut