Natació

El relleu nord-americà bat el rècord del món i ajuda Michael Phelps a sumar el seu segon or

Dos ors pengen ja del coll de Michael Phelps. Després de la medalla aconseguida als 400 estils, el nord-americà n'ha sumat una altra amb el relleu 4x100 lliure. I de nou amb rècord inclòs. Phelps, Weber-Gale, Jones i Lezak han rebaixat quatre segons la marca que els seus companys d'equip havien establert a les semifinals i l'han deixat en 3 minuts, 8 segons i 24 centèsimes. Els Estats Units han arrabassat el triomf al relleu francès gràcies a uns espectaculars últims metres de Jason Lezak, i Phelps és una mica més a prop del seu objectiu: els vuit ors.

Actualitzat

La jornada de natació als Jocs Olímpics ha deixat tres rècords del món més: el de l'australià Eamon Sullivan als 100 lliures durant la final del 4x100 (47.24), el del japonès Kosuke Kitajima als 100 braça (59.13) i el de la zimbabuesa Kristy Coventry a les semifinals dels 100 esquena (58.77). L'australiana Lisbeth Trickett s'ha fet amb l'or als 100 papallona. En els 400 lliures, la prova que s'ha perdut Erika Villaécija per culpa de la febre, el triomf ha estat per a la britànica Rebecca Adlington amb una decebedora actuació de la francesa Laure Manaudou, vuitena i última.

No hi han hagut més finals en la jornada d'aquest dilluns, però les sèries de classificació han estat igualment interessants. Sobretot la dels 200 lliures femenins, en què l'italiana Federica Pellegrini ha batut el rècord del món amb una marca d'1:55.45. Als 200 estils, la catalana Mireia Belmonte s'ha classificat per a les semifinals amb el catorzè millor temps (2:12.75) i haurà de millorar bastant si vol passar a la final.

Wildeboer, a la final amb un nou rècord estatal

El sabadellenc Ashwin Wildeboer continua signant uns bons Jocs i s'ha classificat per a la final dels 100 esquena amb el quart millor temps de tots els participants, la qual cosa el postula per lluitar per les medalles. Tal com havia fet a la primera ronda, Wildeboer també ha batut el rècord d'Espanya a les semifinals, deixant-lo en 53 segons i 51 centèsimes. Ha acabat segon de la seva mànega, només superat pel rus Arkady Viatchanin. La final tindrà lloc aquest dimarts a les 4.28, hora catalana.

Zhivanevskaia anuncia la seva retirada

Després de quedar-se fora de la final dels 100 esquena, l'espanyola d'origen rus Nina Zhivanevskaia ha anunciat que posa el punt final a la seva carrera esportiva als 31 anys. Ho fa amb una marca d'1.00.50, que només li ha permès ser sisena en la seva sèrie, però amb un currículum que inclou un bronze a Barcelona 92 (encara sense la nacionalitat espanyola) i un altre a Sydney 2000.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut