El "Guernica" de Picasso, la famosa representació del patiment per la guerra (EFE)
El "Guernica" de Picasso, la famosa representació del patiment per la guerra (EFE)
Madrid

El Reina Sofia mostra l'evolució que porta Picasso a pintar el "Guernica"

El museu madrileny reuneix 180 obres del pintor per celebrar els 80 anys de l'icònic "Guernica", que s'ha convertit en el crit antibel·licista més famós del segle XX

RedaccióActualitzat

El Museu Reina Sofia de Madrid obre aquest dimarts una gran exposició retrospectiva sobre Picasso amb motiu del vuitantè aniversari del "Guernica", obra capital en la història de l'art del segle XX. Sota el títol de "Pietat i terror en Picasso", la mostra reuneix prop de 180 obres de l'artista malagueny, procedents de la col·lecció del museu i de 30 institucions més de tot el món, entre les quals el MOMA de Nova York, la Tate de Londres o el centre Georges Pompidou de París.

L'exposició fa un recorregut per l'obra de Pablo Picasso amb la voluntat de trobar les arrels del "Guernica" i les conseqüències que aquella pintura mural va tenir en els treballs posteriors de l'artista. Per Timothy Clark, comissari de la mostra, es tracta d'un símbol perquè representa l'esperit del que va ser el segle passat:

"La naturalesa del segle XX, és a dir, terror, extremisme, violència, horror, pànic, por, mort."

A més de l'exposició, el Reina Sofia ha preparat conferències magistrals, publicacions, actuacions d'arts en viu, la creació del Fons Documental Guernica i un espai web per a la seva consulta. Aquesta gran mostra es podrà visitar al Museu Reina Sofia fins al 4 de setembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut