El Reial Madrid supera l'Ajax amb polèmica (0-3) i acaba la primera fase de la Lliga de Campions invicte

Tot i que ja tenia la primera plaça de grup assegurada, el Reial Madrid s'ha endut la victòria de l'Amsterdam Arena en superar a l'Ajax, no sense polèmica. L'àrbitre, el portuguès De Sousa, a instàncies del seu linier, ha anul·lat dos gols legals a l'Ajax al primer temps -un a Lodeiro i un a Sulejmani- per fores de joc inexistents, quan el resultat era de 0-1, i que haurien ajudat els holandesos a lluitar per classificar-se. En canvi, han quedat fora després de l'1-7 del Lió a Zagreb. Callejón, a gran passada de Kaká, ha obert el marcador al minut 13 i Higuaín ha ampliat l'avantatge abans del descans en una altra acció en què ha trencat la defensa dels de De Boer. A les acaballes, Callejón ha fet el tercer. Amb aquest triomf, els homes de José Mourinho aconsegueixen acabar la primera fase amb un ple de victòries, un rècord que no assolia cap equip des que ho va fer el Barça la temporada 2002/2003.

El Reial Madrid ha tancat la primera fase de la Lliga de Campions amb un ple de victòries després de superar l'Ajax a l'Amsterdam Arena per 0-3. Cap equip assolia un 18 de 18 punts a la primera fase des que ho va aconseguir el Barça la temporada 2002/2003. Cap dels quatre equips que anteriorment ho va aconseguir, però, va acabar guanyat la competició. Mourinho ha sortit d'inici amb quatre jugadors habituals –Benzema, Higuaín, Coentrao i Arbeloa-, però també amb novetats com la inclusió del recuperat Sahin al migcentre amb Granero. També han estat titulars el central francès Varane i el porter Adán, que ha donat descans a Casillas. Pensant en el clàssic, doncs, el tècnic portuguès ha reservat algunes peces clau, tot i que també ha alineat a l'atac Benzema i Higuaín, potser per no donar pistes sobre qui formarà a la punta de l'atac davant el Barça.

Un dels pocs habituals que eren sobre el terreny de joc, l'exespanyolista Jose Callejón, ha fet el primer gol del partit al minut 13, després de rebre una passada precisa de Kaká i trencar la línia defensiva holandesa.

Polèmica arbitral

Quan el resultat era de 0-1, l'Ajax s'ha estirat i ha buscat les seves opcions. Ha aconseguit marcar dos gols legals, però l'àrbitre, el potuguès De Sousa, a instàncies del seu assistent, ha anul·lat primer un gol a Lodeiro i després a Sulejmani, per dos fores de joc inexistents. La indignació s'ha generalitzat entre els seguidors de l'Ajax quan ja passava la mitja hora de partit. Uns minuts més tard, al 42, Higuaín ha trencat novament la defensa dels de Frank De Boer i davant Vermeer, no ha perdonat per fer el segon.

El Lió goleja (1-7) a Zagreb i elimina l'Ajax

Els de l'Ajax recordaran els dos gols anul·lats, ja que els han trobat a faltar quan han hagut de lluitar per classificar-se. I és que han vist com lluny d'Amsterdam, a Zagreb, el Lió s'ha acabat emportant el triomf per 1-7, ha empatat així a punts amb els holandesos i els ha superat, gràcies a la impressionant pallisa, per la diferència de gols.

L'Ajax ho ha seguit intentant, però les ocasions, algunes molt clares, com un xut de Sulejmani al pal en un intent de vaselina, els han condemnat a haver-se de conformar amb l'Europa League. A Zagreb, en canvi, l'alegria ha estat francesa. Gomis, amb quatre gols, ha estat el protagonista del Lió. Lisandro, Briand i Gonalons han fet els altres gols visitants. El gol del Dinamo de Zagreb, que curiosament ha estat el primer del partit –s'ha arribat amb 1-1 al descans-, l'ha fet Kovacic.