El Reial Madrid s'abraça a l'èpica per vèncer l'Sporting i mantenir-se líder de Primera (3-1)

El Reial Madrid continua comptant per victòries tots els compromisos que ha disputat en Lliga al Santiago Bernabéu. Aquest dissabte, l'equip de Manuel Pellegrini ha derrotat l'Sporting de Gijón per 3-1 en un nou partit en què la contundència golejadora ha estat l'únic argument dels blancs per sumar els tres punts. Després d'una mala primera part dels locals, Barral, a la segona, ha avançat els asturians però immediatament després i en només quatre minuts el Madrid, que amb prou feines havia xutat a porteria, ha capgirat el marcador gràcies a un gol polèmic de Van der Vaart, un de Xabi Alonso i un altre d'Higuaín.

Com més a prop està de la derrota, més contundent i agònica és la remuntada del Reial Madrid al Bernabéu. És cert que aquest axioma no va funcionar a la Lliga de Campions davant el Lió, però a la Lliga és molt més que una evidència. Així es va demostrar en la visita del Sevilla al temple blanc i ha tornat a ser una realitat aquest dissabte enfront l'Sporting.

L'equip de Manuel Pellegrini ha estat durant els primers 45 minuts un equip tou, dispers i innoperant. Els locals han estat incapaços de dur el ritme del partit davant d'un Sporting que, potser sorprès pel seu bon desplegament al Bernabéu, no ha tingut prou convenciment per castigar el mal joc dels locals.

Tan dolenta ha estat la posada en escena d'aquest Reial Madrid que l'equip ha estat acomiadat al descans amb una sonora xiulada. I és que un xut massa creuat d'Higuaín i un altre de Ronaldo ben desviat per Juan Pablo ha estat tot el balanç ofensiu dels de Pellegrini en la primera meitat.

A la segona, un cop de cap de Van der Vaart semblava dibuixar una millora del Madrid però no ha estat així. El conjunt blanc ha hagut de veure com l'Sporting s'avançava en el minut 53 mitjançant Barral i com el Bernabéu començava a desesperar-se per remuntar.

Remuntada

Un minut després del 0-1, Ronaldo ha xutat una falta que Juan Pablo ha rebutjat com a pogut cap a la frontal de la petita i, allà, Van der Vaart, controlant clarament amb les dues mans, ha caçat la pilota per afusellar el porter de l'Sporting a plaer. Gairebé sense temps per reaccionar, Xabi Alonso ha fet el segon. Ronaldo ha rematat de cap un córner botat des de la dreta i el migcampista basc, sol al segon pal, ha dirigit l'esfèrica al fons de la xarxa per desesperació dels visitants.

L'1-2 ha frenat l'ambició dels de Manolo Preciado i ha estat aleshores, amb el partit convertit en un reguitzell d'anades i vingudes, quan el Madrid s'ha començat a sentir més còmode. Els locals han pogut desplegar així el seu joc vertiginós. L'Sporting ha tingut les seves opcions, especialment en una ocasió de De las Cuevas, però tota l'efectivitat que ha faltat a l'equip asturià és la que ha tingut Higuaín en un ràpid contracop.

L'argentí ha encarat porteria amb velocitat per l'eix de l'atac i s'ha inventat un xut col·locat que ha batut Juan Pablo i s'ha convertit en el tercer gol de la nit. El partit ha mort en aquesta acció i els locals ja no han hagut de patir més per assegurar-se la victòria. I és que amb aquesta contundència ofensiva, la seva falta de bon joc no és ni molt menys preocupant.