El Reial Madrid guanya la Supercopa davant un Barça sense encert ni capacitat de reacció (99-78)

El Reial Madrid ha començat la temporada de la mateixa manera que va començar l'anterior, derrotant en la final de la Supercopa el F. C. Barcelona (99-78). L'eficàcia anotadora de Sergio Llull (21 punts, 5 assistències) en el primer quart ha permès als blancs obrir un forat en el marcador. El Barça no ha tingut ni l'encert ni el caràcter per recuperar-se d'aquest cop.

El Reial Madrid ha començat la temporada de la mateixa manera que va començar l'anterior, derrotant en la final de la Supercopa el F. C. Barcelona (99-78). L'eficàcia anotadora de Sergio Llull (21 punts, 5 assistències) en el primer quart ha permès als blancs obrir un forat en el marcador. Llull ha estat triat com el jugador més valuós del partit. El Barça no ha tingut ni l'encert ni el caràcter per recuperar-se d'aquest cop.

Rudy Fernández (15 punts, 4 rebots, 3 assistències, 3 recuperacions) ha obert el marcador amb un triple des de 8 metres quan s'exhauria la possessió del Reial Madrid. La resposta del F. C. Barcelona ha arribat amb 6 punts consecutius d'Ante Tomic (17 punts). L'aparició de Sergio Llull amb 15 punts ha impulsat els blancs en el marcador fins al 22 a 10. Amb una màxima diferència de 15 punts, el primer quart ha acabat 29 a 14. El Barça havia fallat els seus vuit llançaments triples.

Els de Pascual han reaccionat en el segon quart amb dos triples de Deshaun Thomas (9 punts) i la lluita interior de Maciej Lampe (8 punts, 4 rebots). El seu conjunt s'ha acostat fins a només 4 punts abans que dues cistelles consecutives i una recuperació de pilota del pivot mexicà Gustavo Ayón tallessin la bona ratxa del Barça. Al descans, 49 -39 després d'una cistella de Llull al límit del temps.

Una remuntada impossible

Tornant del descans el Barça no ha sabut aprofitar uns minuts dolents del seu rival per remuntar. Llull, Andres Nocioni i Rudy han mantingut el seu equip. Els blaugranes s'han obsessionat amb el triple per buscar la remuntada, tot i la seva manca d'encert des de la distància (7 de 27). Les pilotes perdudes pels barcelonistes (16 perdudes per només 5 recuperades) encara han facilitat més la feina al seu contrincant, que se n'ha anat de 16 punts. El tercer període ha acabat amb un resultat de 71 a 59.

El retorn de Lampe a la pista a l'últim quart ha semblat que faria reaccionar el F. C. Barcelona, però només ha estat un miratge. Els de Pablo Laso han respost amb dos triples de K.C. Rivers (11 punts) i Bourousis (17 punts). L'objectiu dels de Pascual ha variat: de guanyar el partit a reduir al màxim el desavantatge per encaixar una derrota menys dolorosa. Dos nous triples dels mateixos protagonistes de la sèrie anterior han posat el Madrid 19 amunt, negant als blaugrana aquesta segona meta. La diferència final ha estat de 21 punts.