El Reial Madrid fa els deures contra el Valladolid i evita que el Barça pugui ser campió matemàtic de Lliga aquest diumenge (4-3)

El Barça haurà d'esperar una setmana més per ser campió matemàtic de Lliga. El Reial Madrid necessitava guanyar el Valladolid al Bernabéu per impedir el títol blaugrana i ha fet els deures amb un treballat triomf per 4-3. Els visitants s'han avançat amb un gol matiner d'Óscar i han empatat abans del descans amb una diana de Javi Guerra, però, en la represa, Kaká i Cristiano Ronaldo han evitat la sorpresa majúscula i el gol de Satre només ha servit per posar emoció al tram final.

Al Bernabéu s'han sentit més xiulets que aplaudiments quan han anunciat per megafonia el nom de José Mourinho. A l'afició del Reial Madrid sembla que no li han agradat gens les últimes i polèmiques declaracions del tècnic portuguès. Amb un ambient enrarit a les graderies de Chamartín i amb un onze titular amb alguns suplents habituals, el Valladolid ha tret profit de la mala maror per avançar-se amb un gol matiner d'Óscar en el minut 7 després d'una errada defensiva de Carvalho.

Remuntada i incertesa final

El 0-1 ha fet despertar els homes de Mourinho, que s'han abocat a l'atac i han deixat molts espais per a un Valladolid valent i atrevit. El partit s'ha convertit en un intercanvi de cops a les dues porteries i això ha afavorit la pólvora més gran dels blancs, que han empatat amb un gol afortunat en el minut 25. Marc Valiente ha desviat un xut de Di María al fons de la seva pròpia porteria.

La remuntada madridista semblava un fet quan Cristiano Ronaldo, de cap, ha fet el 2-1 rematant una precisa centrada de Di María. Però, dos minuts després, el Valladolid ha respost per mitjà de Javi Guerra, que ha tornat a establir la igualada a dos, resultat amb què s'ha arribat al descans.

Només començar la represa, Kaká ha tornat a avançar el Madrid amb un xut creuat i, de nou, Cristiano Ronaldo semblava deixar el partit vist per a sentència amb el 4-2. Però, en el minut 86, Sastre, amb una gran volea des de la frontal, ha retallat distàncies i ha posat una mica d'incertesa al tram final. Tot i intentar-ho fins a l'últim segon, el Madrid ha acabat sumant un treballat triomf i ha complert l'objectiu: ajornar una jornada més la consecució matemàtica del títol de Lliga per part del Barça.