El Reial Madrid derrota el Racing sense brillar i dedica la victòria a la memòria de Puskas (3-1)

El Reial Madrid ha aconseguit una victòria sense brillantor davant el Racing, en un partit en què Casillas ha estat el millor del seu equip tot i el resultat final de 3-1. Els blancs s'han avançat amb un matiner gol de Sergio Ramos i en la represa, Reyes ha sentenciat culminant un ràpid contraatac. Diarra, en clar fora de joc, ha fet el tercer i amb el partit completament decidit, Garay ha establert el definitiu 3-1 amb un gran llançament de falta. A dos minuts del final, Guti ha estat expulsat i es perdrà el pròxim partit de Lliga contra el València a Mestalla. Tot i fer un joc molt avorrit, els de Capello han pogut dedicar la victòria a Puskas, mort dijous passat i que ha rebut un homenatge abans de l'inici del matx al Bernabéu.

Abans de començar el partit, el Santiago Bernabéu ha retut un emotiu homenatge a Ferenc Puskas. Una violoncel·lista ha interpretat sobre la gespa "El cant dels ocells", de Pau Casals. Els jugadors han escoltat la peça abraçats, i a la grada es podien llegir algunes pancartes lamentant la pèrdua de l'exjugador hongarès, mort als 79 anys. En l'aspecte merament esportiu, Fabio Capello ha fet un únic canvi a l'equip titular. Reyes ha ocupat la banda esquerra en el lloc de Robinho i en el minut 5, un córner tret pel jugador andalús l'ha rematat de cap al fons de la xarxa Sergio Ramos, que s'ha imposat en el salt als dos centrals del Racing. Tot i encaixar un gol en contra tan ràpid, els càntabres no han acusat aquest cop i han respost immediatament per mitjà del gegant Zigic, que ha rematat a les mans de Casillas.

Amb el marcador favorable, el Madrid ha seguit amb la seva tònica de futbol gris i pràcticament no ha tornat a crear perill sobre la porteria de Toño. En canvi, el Racing ha agafat el domini absolut del partit i només les intervencions de Casillas han evitat que els visitants aconseguissin l'empat abans del descans. Els homes de Miguel Ángel Portugal han tingut fins a quatre ocasions clares de gol, sobretot per mitjà de Zigic, que ha portat de corcoll la defensa madridista. En el minut 21, Roberto Carlos ha tret sota pals un cop de cap del davanter serbi, que ha reclamat penal per unes possibles mans del brasiler. Òscar Serrano, Garay, amb un llançament de falta, i de nou Zigic han tornat a posar a prova el gran estat de forma de Casillas, que amb les seves aturades ha estat el millor amb diferència del seu equip en la primera part. El públic local ha acomiadat els seus jugadors amb xiulets pel pobre joc que han ofert en els primers 45 minuts tot i anar guanyant per la mínima.

En la represa, el Racing ha seguit posant el futbol però ha estat incapaç de marcar i en el minut 58, els blancs han sentenciat en un ràpid contraatac culminat per Reyes amb un xut molt intel·ligent pel pal curt que ha sorprès Toño, que no ha pogut fer res per evitar el 2-0. Aquest segon gol ha fet molt de mal als visitants, que han baixat molt el seu rendiment respecte a la primera part, i el Madrid, sense fer res de l'altre món, ha jugat cada vegada més còmode i en el minut 70, Diarra, en un fora de joc claríssim, ha fet el 3-0 després de recollir un refús de Toño a l'àrea petita.

Amb el partit completament decidit, el Racing ha pogut, com a mínim, fer el gol de l'honor cinc minuts després. Íker Garay, amb un magistral llançament de falta, ha col·locat la pilota a l'escaire. Els visitants no han renunciat a seguir atacant i de nou Casillas, amb dues aturades de mèrit, ha evitat que el 3-2 pugés al marcador. I a dos minuts del final, els blancs s'han quedat amb deu per l'expulsió de Guti, que ha vist la vermella directa per una dura entrada sobre Vitolo. El jugador madridista es perdrà el pròxim partit de Lliga contra el València a Mestalla.