El Reial Madrid confirma la mala ratxa a Riazor, on fa 14 anys que no guanya, en caure per 2-0

El Reial Madrid continua amb la seva mala ratxa a Riazor, on fa catorze anys que no guanya, ja que va perdre per un clar 2-0 davant el Deportivo, amb gols de Capdevila i Cristian. Els gallecs van ser clarament superiors, en un partit en què Arizmendi es va convertir en l'autèntic malson dels blancs, ja que va regatejar tothom que se li posava al davant. De res no va servir el debut a l'onze titular de Gago ni el de Marcelo a la segona part. A més, només començar Guti va abandonar el camp lesionat.

Els jugadors del Reial Madrid encara han d'aterrar de les vacances nadalenques, ja que sobre la gespa de Riazor només hi va haver la seva presència física, res més. Els blancs van oferir una pobra imatge sense nord i molts d'ells somiaran en les jugades, de vegades humiliants, d'un Arizmendi que va regatejar tothom però no va aconseguir el premi del gol, tot i que va ajudar a la victòria del seu equip. Per a un jugador de la "casa blanca", però, va ser arribar i moldre: després de cinc entrenaments amb el Reial Madrid, Gago va debutar de titular amb la samarreta madridista a Riazor, mentre que un altre reforç d'hivern, Marcelo, es va quedar d'inici a la banqueta. Capello va preferir provar Sergio Ramos en la posició de lateral esquerre, mentre que Robinho i Cassano van quedar, finalment, fora de la convocatòria.

Ben aviat el partit es va posar de cara per al Deportivo, que ja va agafar avantatge al cap de deu minuts de joc amb un golàs de Capdevila en el llançament d'una falta; el català va ser molt llest en aprofitar un forat que van deixar a la barrera Reyes i Gago. Després de la diana hi va haver un imprevist en els plans de Capello. Guti va abandonar el camp lesionat del turmell dret i en el seu lloc va entrar David Beckham. A partir d'aquí el joc es va convertir en un recital del Deportivo. Vaja, bàsicament d'Arizmendi, que va posar a prova Casillas en totes les situacions possibles amb quatre claríssimes ocasions de gol. En una ocasió la pilota se'n va anar fora i en una altra va sortir fregant el pal. La més espectacular del davanter del Dépor, però, va ser l'última, en què ell tot sol va penetrar a l'àrea rival regatejant tothom que se li acostava, fins i tot el porter, però el seu xut va sortir plorant després de tocar la base del pal dret.

En futbol no s'hi val a perdonar, i el Deportivo va desaprofitar les ocasions que li haurien permès marxar al descans amb un marcador més ampli. El Reial Madrid, que es va despertar molt tard, va tenir possibilitats d'empatar en dues arribades consecutives. Fins al minut 43 no va arribar el primer xut dels blancs, obra d'Emerson, que va topar amb el travesser. I abans d'arribar al descans Sergio Ramos va rematar de cap a fora a la sortida d'un córner.

La història es va repetir en la segona part. Quan només s'havien jugat deu minuts, el Deportivo va tornar a veure porteria i va marcar el segon gol, obra de Cristian, després d'una gran jugada d'Arizmendi, l'autèntic malson dels blancs, que va superar el considerat millor jugador del món, Fabio Cannavaro. Amb un 2-0 advers va arribar el debut de Marcelo, que va substituir Salgado, mentre que Ronaldo va entrar al terreny de joc en el lloc de Gago.

A mesura que passaven els minuts encara es feia més palès el desconcert general del Madrid. El Deportivo va continuar disposant d'ocasions, com una de Cristian que va enviar a fora. Els de Capello, en canvi, no es van acostar pràcticament gens ni amb definició a la porteria d'Aouate.

Amb la derrota el Reial Madrid tampoc aprofita l'ensopegada del Sevilla i es manté tercer a la taula, per darrere dels andalusos i del Barça. El triomf, en canvi, dóna aire al Dépor per allunyar-se de la zona perillosa.