Pla general de cartells de l'exposició 'Ramon Casas, Cartellista i el seu temps'. Imatge del 15 de juny de 2016. Horitzontal.
Pla general de cartells de l'exposició 'Ramon Casas, Cartellista i el seu temps'. Imatge del 15 de juny de 2016. Horitzontal.

El Reial Cercle Artístic se suma a l'Any Casas amb una exposició dels cartells modernistes més representatius del pintor

Actualitzat

ACN Barcelona.-El Reial Cercle Artístic de Barcelona inaugura aquest dimecres l'exposició 'Ramon Casas, Cartellista i el seu temps', una mostra retrospectiva de 53 cartells del modernisme (del 1885 al 1910) dels quals una desena són de l'artista. També incorpora obres gràfiques de Santiago Rusiñol, Alexandre de Riquer, Adrià Gual, Antoni Utrillo o Lluís Labarta. L'objectiu és contextualitzar l'obra de Ramon Casas, motor del modernisme i un dels precursors del disseny gràfic i la publicitat, a través dels seus cartells més representatius, com 'L'auca del senyor Esteve', les portades del setmanari 'Pèl i Plom'a o els anuncis d'Anís del Mono. "Això que es veu a l'exposició no es veurà mai més perquè la intensitat d'aquests colors, el gruix de la tinta litogràfica no té res a veure amb la d'avui. La impressió actual no té aquesta intensitat de color i això és el que li dóna molt de valor", ha remarcat Marc Martínez, comissari de la mostra i propietari del fons. Amb l'exposició, el Reial Cercle Artístic se suma a la commemoració de l'Any Casas, una entitat de la qual l'artista en va ser vicepresident. "Casas és un dels iniciadors de l'estil modernista, tant en la tècnica com en la temàtica, per exemple, amb la inclusió del paper de la dona i tot el que era la innovació tecnològica", ha subratllat Josep Fèlix Bentz, president de l'entitat.

Anar al contingut