Madrid

El rei reprèn les audiències al palau de La Zarzuela

El rei ha reprès les audiències al palau de La Zarzuela rebent el director de l'Institut Cervantes, Víctor García de la Concha. Les imatges captades a l'inici de la trobada han mostrat el monarca amb bon aspecte, somrient i conversant animadament amb el filòleg. Joan Carles, que va rebre l'alta hospitalària després de l'operació de maluc fa vuit dies, ha rebut García de la Concha al seu despatx i no al saló d'audiències, com passa habitualment, perquè encara està convalescent. Aquesta és la primera audiència que concedeix el rei a García de la Concha des del seu nomenament, al gener, i la primera també per al monarca des de l'accident que va tenir a Botswana.

Actualitzat
El cap de l'Estat reprendre la feina de despatx així que va arribar a La Zarzuela, ja que divendres passat va mantenir una de les seves reunions setmanals amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

El monarca ha sorprès García de la Concha amb un regal exclusiu: una de les 31 còpies facsímil de la "Fundación, ordenanza y constitución de la orden del Toisón de Oro", elaborada pel duc de Béjar per a Felip V. García de la Concha va ser ordenat cavaller d'aquest prestigiós orde juntament amb Javier Solana el 2010.

Joan Carles és el sobirà de l'orde del Toisó d'Or. L'original de l'obra que ha rebut García de la Concha és del 1726 i es conserva a la Biblioteca de Catalunya, institució que juntament amb la Casa del Rei va finançar la reproducció de 31 còpies. Una es va quedar en aquesta biblioteca i les 30 restants es van lliurar a Joan Carles I.

El rei només havia entregat fins ara una d'aquestes còpies al president francès Nicolas Sarkozy, l'última personalitat que ha estat distingida amb el Toisó d'Or.
Anar al contingut