Barcelona

El rei referma la importància del dret de defensa per a "tots els ciutadans" dies abans del judici contra Urdangarin

Enmig del procés judicial obert contra Iñaki Urdangarin, el rei Joan Carles ha refermat la importància de protegir el dret de defensa per a tots els ciutadans i per això n'ha reclamat una protecció especial. En concret, en l'acte de commemoració del 20è aniversari de la Federació de Col·legis d'Advocats d'Europa (ICAB), el monarca ha sentenciat: "El dret de defensa es mereix una especial protecció, del qual n'ha de gaudir qualsevol ciutadà de l'estat de dret".

RedaccióActualitzat
Joan Carles I ha defensat la rellevància de l'ofici d'advocat per al funcionament de l'estat de dret i la necessitat de donar suport a aquesta funció per a la defensa dels drets i la llibertat de tots els ciutadans. En la mateixa línia, el monarca ha assegurat que, davant d'una societat avançada i tecnològica, cal mantenir intocables aquests principis, també respectar el secret professional, l'afirmació d'un codi deontològic i el dret de defensa.

Unes paraules que ha pronunciat a Barcelona quan queden pocs dies perquè el seu gendre, Iñaki Urdangarin, declari com a imputat per desviament de diners públics a través de l'Institut Nóos.

En el mateix acte, el vicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, ha lamentat la irresponsabilitat d'algunes persones amb càrrecs públics.

L'acte de celebració del 20è aniversari de la Federació dels Col·legis d'Advocats d'Europa s'ha fet al Col·legi d'Advocats de Barcelona, com quan es va fundar el 1992. Hi han assistit el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón; l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i el president del Tribunal Constitucional (TC), Pascual Sala.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut