Barcelona

El rei obvia la plantada de les autoritats en la seva primera visita després de l'1-O

RedaccióActualitzat

Felip VI ha assistit al sopar d'inauguració del Mobile World Congress, al Palau de la Música Catalana, marcat per la situació política. A quarts de vuit ha arribat juntament amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, i han estat rebuts a l'exterior del Palau pel subdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, el director general del GSMA, Mats Granryd i pel ministre d'indústria i energia Álvaro Nadal. A dintre, al Hall del Palau de la Música, 12 autoritats més els han donat la benvinguda.

 

El president del Parlament, Roger Torrent, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van anunciar aquest dissabte, que no participarien en els actes de rebuda a Felip VI amb motiu de la inauguració de l'MWC. Però si que han assistit al sopar de gala que, com cada any, obre el congrés de mòbils.

Qui no ha estat present al sopar de gala és Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, que ja havia explicat que declinava compartir la gala amb el rei Felip VI.

Tots els assistents a l'acte, han destacat el congrés de Barcelona com la gran oportunitat mundial de la tecnologia mòbil. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau ha fet un parlament de benvinguda en el que ha dit que Barcelona a més de ser capital del mòbil i aspirant a ser capital del 5G, també és abanderada de la llibertat d'expressió i els drets humans.

 

En el seu discurs, Felip VI, ha fet referència a la gran explosió que representa el món de la tecnologia i els seus canvis constants. Un camp que aporta moltes oportunitats en els àmbits econòmic, social, educacional i sanitari, però sobretot en les relacions socials, ha afegit. Roger Torrent no ha aplaudit el discurs del monarca.

A l'hora del sopar, el Felip VI i Soraya Sáenz de Santamaria s'han assegut en front de Roger Torrent i Ada Colau. La taula era gran i llarga i per tant era molt difícil que podessin mantenir una conversa amb facilitat.

Aquesta és la primera visita que fa el monarca a Catalunya després que el 26 d'agost passat participés en la manifestació a Barcelona en repulsa dels atemptats terroristes de La Rambla i Cambrils.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut